/ Fiske

Slik fungerer Fisk Her-appen

FiskHer har blitt lastet ned av over 60.000 norske brukere. Appen FiskHer kan gi deg tips, registrere fangst, identifisere fisk og mer.

Sist oppdatert: 2. juli 2020 kl 10.13
FiskHer app Android og google
FiskHer er først og fremst ment for bruk ved kysten i Norge. Foto: FiskHer
Lesetid: 2 minutter

– Vi får tilbakemeldinger fra Grense Jakobselv til Svinesund, fra folk langs hele norskekysten som har lastet ned og tatt i bruk FiskHer. De sender oss bilder av fisk, og forteller om fine fiskeopplevelser ved å bruke appen vår, sier Trond Are Gjone.

Han er gründeren bak FiskHer, og har sammen med fritidsfiskere laget appen som har til hensikt å gjøre fisketuren enda mer spennende for både proffe og amatører.

– Vårt mål er å gi folk gode fiskeopplevelser, uansett hvilket nivå de fisker på. Med vår app kan man dra på fisketur med kunnskapen til noen av landets flinkeste fiskere i lomma. Det vil ikke nødvendigvis sikre deg fangst, men vil definitivt øke sjansene for å få fisk, mener Gjone.

Asgeir Alvestad fiskher app utemagasinet
Asgeir Alvestad er en profilert fisker som er med på å fremme appen. Foto: FiskHer

Her får du tips til flere tur-apper!  

– Vi har laget FiskHer med tanke på deg som ikke har fisket på flere år, men som har en stang stående hjemme i boden. For deg som har tenkt på å ta med ungene på fisketur, men som ikke føler at du har så mye å lære videre. For deg som allerede fisker noen ganger i året, eller mange som ikke får fisket nok, og som har lyst på flere utfordringer, til å utforske nye havområder på jakt etter enda flere arter, mener Asgeir Alvestad.

Han er en av Norges mest meritterte fiskere, og den som har tatt flest ulike arter i Norge.

Nå deler han kunnskapen sin i appen som kan lastes ned gratis både til iPhone og Android.

Målet er å gjøre det lettere for folk i alle aldre å fiske. Les vår guide til fisketur med barn!

– Ved hjelp av avanserte sjøkart og svært detaljrike satelittbilder, viser appen deg hvor du finner nesten 40.000 gode fiskeområder for torsk, brosme, sjøørret, kveite og ytterligere tolv arter ypperlig matfisk, sier Alvestad. 

Asgeir Alvestad er for øvrig en av flere populære fisker-bloggere.

–  Appen lar deg dessuten registrere fangsten din og dele den med andre brukere. I tillegg har vi utviklet verdens mest avanserte program for fiskegjenkjenning. Er du i tvil om hva du har fått på kroken, tar du et bilde med mobiltelefonen din og lar FiskHer gi deg svaret. Nok et tastetrykk gir deg gode forslag til hva du kan lage av fisken, sier han.

Publisert 2. juli 2020 kl 10.13
Sist oppdatert 2. juli 2020 kl 10.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen