– Varmare på Grønland enn heime!

Vi landa på Grønland til t-skjorte-vêr. I morgon startar ferda opp brefallet.

Sist oppdatert: 28. april 2016 kl 09.15
ORGANISERING: Det er store mengder utstyr som skal organiserast når tre grupper skal over isen. Foto: Line Hårklau.
ORGANISERING: Det er store mengder utstyr som skal organiserast når tre grupper skal over isen. Foto: Line Hårklau.

Line Hårklau

09-51-15_ordinary_200

Line (28) Bor med Ståle og hunden Eik. Hun brukte fem år på idrettshøgskolen, ett år på Blindern og et halvt år på bioingeniørstudiet, før hun fant ut at det var fotojournalist hun skulle bli. Nå er hun halvveis på fotojournalistikkstudiet. I mai 2016 setter hun kursen mot Grønland for å gå på ski fra vest til øst. I mellomtiden er målet å gjøre den jobben som trengs for at turen skal bli så bra som mulig. Det kan du lese mer om her på UTE-bloggen! Les mer på www.lineharklau.com

Kven skulle tru at det er varmare på Grønland enn heime? Fantastisk å kome hit til slikt vêr. Men varme betyr også smelting av vatn. Det er derfor ekstra spennande å sjå kva vi har i vente opp brefallet. Det kan bli ei våt affære. 

Dagen har gått til pakking og organisering av utstyr. Enorme mengder mat, kjennes det ut som iallfall, skal vere med. Eg gruar meg til å kjenne kor tung pulken blir. Men kvar dag forsvinn ca eitt kilo mat, og pulken vil stadig bli lettare.

Les alle blogginnlegg av Line - i forberedelsene mot Grønland:

Kvifor?
Med gresskar i pulken
Realitetssjekk på Fine
Pulken min er lasta med….

LES OGSÅ: Line har skrevet portrett av Vibeke Andrea Sefland – som stod på verdens høyeste fjell da jordskjelvet rystet Nepal april 2015. Les hennes historie her: Etter skjelvet

No skal eg nyte den siste natta i seng for ei god stund. Det skal bli godt å endeleg kome i gong i morgon. Nyt våren i Norge så lenge! 

Grønland – fyrste dag i bilete

_13A0828
_13A0828

SKULEBUSS: Ein gamal amerikansk skulebuss fraktar oss og utstyret eit par kilometer frå flyplassen i Kangerlussuaq til brakkene vi skal vere i ei natt. Foto: Line Hårklau.

_13A0834
_13A0834

MAT: Lunsj og middag til 26 dagar. I tillegg kjem store mengder søtsaker, samt knekkebrød, saltmat og chips. Foto: Line Hårklau.

_13A0838
_13A0838

KAMP: Måling og pakking av frukost er eit tidkrevande prosjekt. Det kjem til å bli ein kamp og få i seg havregrynsgrauten kvar dag, men det må til når ein skal gå lange dagar på ski. Foto: Line Hårklau.

_13A0850
_13A0850

KANGERLUSSUAQ: Til tross for begrensa frodighet er det overraskande fint i Kangerlussuaq. Foto: Line Hårklau.

_13A0853
_13A0853

EKSTRA: Eit ekstra kilo sneik seg med frå tax-freen... Foto: Line Hårklau.

_13A0854
_13A0854

VARMT: Over 20 grader i sola. Foto: Line Hårklau.

_13A0858
_13A0858

NABO: Med Nordpolen som næraste nabo. Foto: Line Hårklau

_13A0865
_13A0865

POLITI: Betryggande med politiet i nærleiken. Foto: Line Hårklau.

_13A0855
_13A0855

SPESIELL SMAK: Moskusburger på flyplassen. Spesiell smak, men verdt å prøve. Foto: Line Hårklau.

_13A0867
_13A0867

LYST: Utsikt frå rommet seint om kvelden. Det er lyst døgnet rundt, noko som kan bli ei utfordring å sovne til, men mest godt å vakne til. Foto: Line Hårklau.

Publisert 28. april 2016 kl 09.15
Sist oppdatert 28. april 2016 kl 09.15
annonse
Relaterte artikler
sy turutstyr reparasjon
Hvordan takle å være på langtur?

Forberedt på gode og vonde dager

tissetrakt for jenter
Smarte triks på lange turer

Ekspedisjonstips fra friluftsekspertene

vincent colliard
Knuste norsk rekord på Sydpolen

Knuste norsk fartsrekord

Her jager Eirik Skjevdal vekk bjørn

– Ha deg vekk

Continental Divide Trail på 124 dager

– Jeg følte meg ikke helt ferdig

cato zahl pedersen
Zahl Pedersens metode

Zahl Pedersens metode

annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen