Paret har satt seg som mål å padle hele Skandinavias lengste vassdrag på et tandem-SUP-brett. De to dro starte turen rundt månedsskiftet, og har foreløpig hatt mye slags vær.
Nå har de hviledager i Karlstad i Sverige mens d de venter på roligere vind før de vil begi seg ut på Vänern.
– Det går sakte, forteller Ylva på telefon , etter 25 dager på tur.
Klärelven (også kjent for Trysilelva her i Norge) er offisielt 460 kilometer lang, og renner gjennom Rogensjøen i Sverige (758 moh), vestover til Norge, deretter sørover før den når Gøteborg, Sveriges nest største by.
Kjæresteparet har også måttet belage seg på en god del bæring underveis, enn hva de hadde forutsett.
– Det er mest grad 2 og 3 som har passet oss bra. Men vi har gått forbi 11 vanndemninger, og ved den ene var det fire kilometer til neste vann. Da går det sakte, sier Ylva.

PÅ STARTSTREKEN: Ved Rogan naturreservat i Sverige.
Slitsomt og krevende
SUP forbindes som en laverskelaktivitet som har fått en oppsving de siste årene. Danske Casper Steinfath brukte SUP-foil da han padlet fra Danmark til Norge.
De to synes tandem-SUP fungerer overraskende bra som framkomstmiddel, selv om de også har måttet belage seg på mye bæring hittil.
Kevin har flere ekspedisjoner bak seg, mens det for Ylva er hennes første langtur. Hun innrømmer at hun aldri har vært med på noe som har vært så slitsom og krevende.
– Det har vært tøft, altså. Etter dag 25 har jeg endelig fått musklene som skal til. Vi har hatt dager med 12-timersøkter på grunn av dårlig vind. Vi har padlet fra klokka fem om morgenen til klokka sju på kvelden, med to spisepauser på grunn av dårlig vind. Noe slikt hadde klart for noen uker siden, forteller hun.

skandinavias lengste vassdrag med sup
Samler til Sea Sisters
Underveis har ønsket om å gjøre turen til noe større vokst seg fram. Derfor har hun startet enn innsamling til Sea Sisters på Sri Lanka.
Parert har tilbrakt store deler av pandemien på Voss, hvor de har drevet med kurs og guiding, men eller har Sri Lanka vært base de siste fem årene.
– Jeg har aldri vært så sliten i armer og ben, så når jeg gjør en slik tur vil jeg gjøre det for noe større enn meg selv. Vi føler at Sri Lanka er vårt andre hjem. Når vi er ute og surfer, er det mest menn som er ute med turistene og som vi møter på restauranter og jeg savner å ha sri lankiske jentevenner. Jeg vil støtte de som jobber for å bryte kjønnsnormer og inkludere kvinner, sier Ylva.
Gjennom svømme- og surfekurs skaper organisasjonen et trygt rom for å nyte havet, samt å påvirke tankesett rundt kjønnsnormer. Organisasjonen gir dem også de ferdighetene som trengs for å jobbe i surfeturismebransjen som er en stor inntektskilde i Sri Lanka.
– De var få som fikk lov av fedrene sine å være med i starten. Men når fedrene ble klar over surfeprogrammet og så andre jenter som var med, ville de gjerne ha døtrene sine der, de også. Det er en liten og lokal organisasjon, men det funker. Jentene og damene som er med synes det er veldig stas, forteller Ylva.
Fridde i Femundsmarka

FRIDDE PÅ TUR: Ringen var medbrakt og hun sa ja. Foto: Privat
Før turen var Ylva spent på hvordan det ville bli å bo og være så tett på hverandre. Foreløpig har det gått svært bra.
Kevin fridde ved bålet allerede på dag 3. Han hadde med medbrakt ring, så det var veldig stas. Midt i Femundsmarka på en fantastisk fin plass med vår egen private sandstrand, sier hun.
Tracker