For å finne disse plassene, har vi rett og slett tatt Google Earth til hjelp. Vi har sett etter områder der du kan forvente litt mindre båttrafikk, og steder det er mulig å komme seg unna vinden.
Flere av spottene er ekstra grunne, som gjør at båter følgelig ikke kan kjøre her. Slik som ved Vendelholmene på nord-vestsiden av Brønnøya utenfor Nesøya i Asker. Her er det store områder med sandbunn som antakelig er for grunt for båtene å kjøre. Dessuten vil de bølgene som eventuelt slipper inn fort miste kreftene fordi det er så grunt.
Bispevika og Bjørvika er dessuten blant de roligste stedene å padle SUP i Oslofjorden, på grunn av marginal båttrafikk. Selv på sønnavind vil det ikke bli betydelige bølger her.
Vind og bølger er de største gledesdreperne når det kommer til SUP-padling. De virkelig gode opplevelsene (spesielt på en oppblåsbar SUP) får du når vinden er fraværende og vannet flatt som en padde.
Se vår instruksjonsfilm på hvordan du får bedre padleteknikk på SUP.
BISPEVIKA / SØRENGA / OSLO
For noen år siden var padling innerst inn i Oslos havnebasseng kun for spesielt interesserte. Nå er vannet friskmeldt (med ujevne mellomrom), og bading er blitt en greie rett ut fra gryta.
Den store fordelen for urbane SUP-padlere er den marginale båtrafikken her inne. Lite båter betyr lite bølger. Dessuten er det ganske lett å komme unna de fleste vindretninger, selv om sønnavinden kan ta tak også helt her inne.
Du er jo litt til utstilling når du padler her, men det er det nærmeste vi kommer følelsen av Venezia, hvis padling mellom hus i trange kanaler er målet.
Er du klar for et urbant eventyr, kan du jo prøve deg inn elveløpet inn mot Grønland. Ikke garantert rottefritt, men spennende vil det definitivt være.
Finn Bispevika på kartet

BADEBYEN: Den innerste delen av Oslofjorden har på kort tid blitt et sted for bading og restitusjon. Bispevika kan være et paradis for SUP-turer. Minimalt med båttrafikk og forstyrrende bølger, men ett og annet bade-skrik må du tåle når du trakter hit. For på Sørenga - der bades det!
MALMØYA / OSLO
Det er gode grunner for at roklubben på Malmøya ligger der den gjør. Fritt for båttrafikk er det ikke her, men det vil være lett å finne le for vinden.
Tar du turen over til vestsiden av Malmøya, går det en spennende kanal mellom Malmøya og Malmøykalven som kan gi en (bitte)liten følelse av å padle Blindleia på Sørlandet (for de som tar den referansen).
Vind fra sør kan skape en del bølger, men nordsiden av øya har flere muligheter for le. Blåser det fra nord, så kan du alltids bevege deg til sørsiden av øya. Det er fordelen med å padle rundt en øy.
Malmøya på kartet

MALMØYA: Skinnerbukta er et av fler fine steder å padle SUP på Malmøya.
GRESSHOLMEN / OSLO
Det kan være fin padling rundt alle øyene i Oslo-bassenget, men ifølge Google er det Gressholmen som egner seg best om man skal ut en fin sommerdag med håp om litt fred fra båttrafikkens bølgekaos.
Vi ser for oss at den store bukta på Gressholmen, som nesten deler øya i to, kan gi mange fine padletak i rolige farvann. Godt beskyttet fra vinden er det også.
Langøyene har for øvrig også en gunstig form som kan gi fin padling. Dessuten er det et fint utgangspunkt om man vil ta en lengre tur ut til Husbergøya og Skjælholmene.
Gressholmen kommer du til ved å ta rute-båt fra Rådhuskaia. Eventuelt går det an å droppe lange ferjekøer og padle ut i stedet.
Gressholmen på kartet

POPULÆR OSLO-ØY: På Gressholmen er det lett å komme seg unna både vind og bølger.
SNARØYA / BÆRUM
Selv om det er Fornebu som har fått det klingende navnet Californebu på grunn av det yrende miljøet av SUP-padlere, er det muligens like bra å padle SUP på Snarøya.
Koksabukta er antakelig det mest egnede stedet. Her er det god plass og begrenset båttrafikk. Sønnavinden kommer seg inn, men på en vanlig sommerdag vil den nok ikke plage deg nevneverdig mye.
Øst for Koksa ligger bukta ved Sandholmen rett utenfor Snarøya curling. Litt trangere enn Koksa, men også et sted som gir bra beskyttelse for bølger og vind.
Vil du ha litt mer følelser av åpen sjø, er det mye fin padling rundt Halden brygge (det ligger fortsatt på Snarøya. Ikke Halden) og inn Snarøykilen.
Her er Nesodden neste nabo i øst, men det er mange fine kriker og kroker å padle rundt her også.
Her finner du spottene på Snarøya på kartet

FLERE FINE STEDER: Snarøya er blant de mest populære stedene å padle SUP i Oslo. Årsakene er åpenbare.
BRØNNØYA / VENDELHOLMENE / ASKER
Rett nordøst for Nesøya i Asker ligger Brønnøya. Det er ingen broforbindelse til Nesøya, så da kommer SUP-en god med. Brønnøya har flere spennende steder du kan padle, og det mest kjente området er den smale og idylliske Middagsbukta helt nordøst på øya. I Nordvest er det flere småøyer som kan gi fine opplevelse over grunne områder med sandbunn.
På østsiden av Brønnøya ligger Vendelholmene. Dette er et godt beskyttet område der det er langgrunn sandbunn og dermed et lite gunstig sted for båttrafikk.
Dominerende vindretninger kommer heller ikke så godt til, så da er det lett å se for seg dette som et prima område å padle SUP.
Tar du turen ut Vendelsund, kan du jo prøve deg på å padle rundt hele Brønnøya.
Finn Brønnøya og Vendelholmene på kartet

RUNDT ØYA: Å padle rundt Brønnøya utenfor Nesøya er en fin tur.
SANDSPOLLEN / ASKER
En innsnevring av Vestfjorden utgjør idylliske Sandspollen. Ifølge Google Earth er det ikke alt for mye brygger i dette området – og det indikerer at det kanskje ikke er like mye båttrafikk som det kunne ha vært.
Hurumlandet beskytter for den ellers dominerende sønnavinden og gir ly for padlingen. På grunn av utformingen til Sandspollen skal det være mulig å finne relativt rolig sjø uansett vindretning.
Det gjør nok dette til et populært sted å ankre opp for båtfolket, men kommer du med båt og har SUP ombord – så er det få gode grunner til å ikke hive den uti.
Sandspollen på kartet

ASKER: Sandspollen er en innsnevring i Vestfjorden, beskyttet fra de fleste værtyper.
HALLANGSPOLLEN / FOLLO
På motsatt side av Sandspollen er en annen innsnevring av fjorden. Hallangspollen er såpass dyp at den nesten kan kalles en fjordarm.
Mens Drøbak ligger utsatt til med vinder fra syd og nord, vrir Hallangspollen seg nordvest/sørøst - og spesielt lengst inne i pollen, er du godt beskyttet for det meste av vindretninger.
På de fineste sommerdagene er det riktignok en del båttrafikk her, og det vil være for mye å ønske seg en helt paddeflat opplevelse.
Hallangspollen på kartet

EN LITEN FJORDTARM: I Hallangspollen kan du finne ly for vinden, selv når det blåser som verst i Drøbaksundet.