Aztron Neptune Touring 12'6" priser seg inn i mellomsjiktet og appellerer til forbrukere som ikke nøyer seg med det rimeligste. Men det er som om SUPen bremser når vi begynner å padle.
Baggen SUP-en kommer i er stor og kraftig med gode glidelåser. Her er det plass til det du trenger, utover SUP, åre og pumpe. En tverrgående forsterkende søm over bærestroppen gjør sekken dessverre vond å bære og ikke noe særlig for langtur. Også her er det mye plast som går i søpla før den er pakket og klar til bruk.
Men vi lar oss imponere av doble luftkamre, en smart finneløsning, samt en stor nok finne i nylon som kan sørge for å brettet blir retningsstabilt. Finnen festes enkelt med en skrue som sitter fast i finnen, slik at den aldri forsvinner. 12´6 er også den lengste SUP-en i Aztron sitt oppblåsbare sortiment, og dermed den mest passende for ambisøse turpadlere.
Pumpen er solid, og selv om man må fylle luft i to ulike kamre går prosessen på 5:30 minutter uten slit. En dobbel-giret pumpe hjelper godt til med det.
På vannet kjennes det umiddelbart at brettet er litt stivere enn de fleste av SUP-brettene. Det er tydelig at de doble luftkamrene hjelper godt til med det. Men når man begynner å padle, er det som at brettet bremser.
Pussig nok, for brettet virker å være som en tvilling av Aqua Marina. Målene er identiske og formen ovenfra den samme. Den store forskjellen ligger i frontpartien i SUP-ene. Mens Aqua Marina har laget en Z, er det bare en liten bøy foran på Aztron-en.
Fra siden på vannet ser det nesten ut som at SUP-en brøyter i stedet for å legge seg vannlinjen i en spiss vinkel under brettet.
Det hjelper litt at vi går lenger bak på brettet, men det er begrenset hvor langt bak man skal stå også. Den brøytende bauen resulterer i at brettet aldri oppnår skikkelig fart, og det glir ikke etter åretaket, slik man jo vil.
Lavere fart resulterer også i en mer ustabil båt som er mindre retningsstabil enn den kunne ha vært.
Men inntrykket blir forsåvidt ikke så mye med padleåra den leveres med. Den er ujevn i fleks, tung i toppen og lett i bunn. Materialene som er en miks av glassfiber, aluminium og nylonplast i bladet gjør den veldig myk. Resultatet blir et betydelig energitap, fordi den bøyer seg såpass mye at man er redd for at åra er i ferd med å brekke når man tar litt i.
Dessverre blir det litt stang ut for Aztron. Det er synd og kanskje litt uflaks, for dette burde egentlig vært en like god SUP som Aqua Marina Hyper. Detaljer gjør at den ikke er det.
DOBBEL: Aztron Neptune får hjelp av doble luftkammere til å stive opp brettet. Foto: Christian Nerdrum
FØLES SOLID: På vannet kjennes det umiddelbart at brettet er litt stivere enn de fleste av SUP-brettene. Foto: Christian Nerdrum
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
Betal smartere med Klarna.
Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.
Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.