EKSPEDISJONSFAMILIEN

Skjermbilde 2018-11-16 kl. 15.36.39

Familien Cuypers Brox, med Johem, Kim og sønnene Tristan og Nanook har reist verden rundt på små og store eventyr. Kim er sykepleier og Jochem lege. UTE har fulgt familien siden de reiste til Baffin Island i 2012. Da var Tristan 16 måneder gammel og i bagasjen låg 140 bleier. Det siste året har de besøkt fjellområder i hver himmelretning på jordkloden. 

 

ekspedisjonsfamilien1
ekspedisjonsfamilien1

Det var jammen meg ikke lett å kommunisere, men med et lite ordbok samt kroppsspråk klarer man å forstå ganske mye. På bildet er vi innom en liten landsby i Nepal. Om morgenen pleide folk å møte opp til konsultasjon (ryktene gikk fort i løpet av natten). Det ble gjerne en lang kø men effektiviteten er betydelig større når man slipper å dokumentere alt. Om du lurer så er jeg mannen med grå jakke og blå lue. Guttene våre ligger og plager hverandre (på campingutstyret vårt) – samtidig skaper de god underholdning på venterommet. Og herlighet! Utsikten på et UTE-kontor er ikke så verst.

ekspedisjonsfamilien
ekspedisjonsfamilien

Rundt omkring til fjells i Nepal finner man små helsestasjoner som drives av sykepleiere. Av og til kommer en lege innom men det er svært sjelden. På vei forbi pleide vi å ta en tur innom. På dette stedet fikk vi muligheten til å undersøke en dame med en svær kule i nakken. Det viste seg å være en svulst. Dessverre nok koster helsehjelp ganske mye i Nepal. Spesielt for en enke uten barn. Tanken om at vi ikke kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe en dundrer i hodet! I samarbeid med det lokale helseteamet kommer vi i kontakt med et team fra hovedstaden som holder på med å gjenoppbygge jordbruksarealer, skoler og andre offentlige bygningsmasser etter det kraftige jordskjelvet for et par år siden. Sammen finner vi en løsning slik at damen kan få nødvendig helsehjelp på et sykehus. En herlig opplevelse! Samarbeid fører ofte til effektiv problemløsning.