eventyreren_portrett

Alfa-eventyreren

Andreas Orset er 23 år gammel og kommer fra Ski. Han har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole. I tillegg har han jobbet med TV og film som frilanser. Blant over 1000 søkere ble han valgt ut til å bli ”Eventyreren” i et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Friluftsliv, Visit Norway og Alfa Sko. Hans oppgave er å gå både kort og lange turer i Norge, for å vise frem mulighetene og gledene friluftsnasjonen kan by på.

– Jeg kjente det var litt tungt opp bakken her, spøker Andreas på vei opp langs Akerselva.

Med fullpakket sekk og grønne, klissnye Alfa-sko er Andreas så vidt i gang med det store eventyret. Sekken veier rundt 35 kg, og enda er ikke alt av foto- og videoutstyr på plass.

– Jeg trodde kanskje ikke sekken skulle bli så tung. Den kommer nok til å ligge mellom 30 og 40 kg hele veien.

Det er bare minutter siden startskuddet gikk på eventyrbrua på Grünerløkka. Her var blant annet klima- og miljøminister Vidar Helgesen til stede. På veien opp langs elva har Andreas med seg et team fra Alfa, inkludert administrerende direktør Pål Olimb. Like utenfor Fri Flyt sine lokaler tar Andreas av seg sekken for sin første pause på den ett år lange turen.

1 av 1030 

Det var i november i fjor at turskofabrikanten Alfa lyste ut stillingen som ”Eventyrer”. De søkte kort og godt etter en person ville gå landet rundt i all slags vær – og samtidig teste Alfa sine sko.

– Det var jo en utrolig mulighet, en jobb man bare må søke på, sier Andreas. 

Han var ikke den eneste som tenkte den tanken. Da søknadsfristen var ute hadde 1030 personer søkt på stillingen og 60 000 mennesker hadde sett annonsen. Av søkerne ble 30 semifinalister plukket ut, hvor 10 gikk videre til en finaleleir ledet av Aleksander Gamme.

– Det var ingen som trodde at de skulle få jobben, blant så mange kompetente og erfarne søkere.

Men igjen stod altså Andreas, som den yngste i finalegruppa.

 –  Jeg ble selvsagt utrolig glad da jeg fikk vite det.

Siden han fikk den gode nyheten i mars, har han gradvis trappet opp treningen mot turen gjennom Norges vakre natur. Samtidig har han fullført en bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved Norges Handelshøyskole. Det er bare kort tid siden eksamensperioden.

"Det var jo en utrolig mulighet, en jobb man bare må søke på."

eventyreren_pål_olimb
eventyreren_pål_olimb

PÅ VEI: Alfa-eventyrer Andreas Orset og administrerende direktør i Alfa, Pål Olimb, på vei opp langs Akerselva. Olimb skal slå følge med Andreas de to første dagene. Foto: Line Hårklau 

Perfekt kombinasjon

I tillegg til å teste sko skal Alfa-eventyreren inspirere til friluftsliv gjennom blogg og sosiale medier. Andreas får dermed kombinert sine største interesser; friluftsliv og foto og film.  

–  Jeg ser frem til å være ute over lang tid og håper jeg kan inspirere andre til å dra ut i naturen.

Men et år på tur alene kan kanskje bli litt ensomt?

– Det vil nok bli ensomt til tider. Jeg er vant til å ha folk rundt meg hele tiden. Men jeg setter samtidig pris på å være alene i naturen.

eventyreren2
eventyreren2

TUNG SEKK: Med en sekk på nærmere 40 kg er det ingen tvil om at Andreas går et sprekt år i møte. Foto: Line Hårklau 

Andreas gjør seg klar til å fortsette turen og lemper den tunge sekken på seg. Enn så lenge har han selskap.

– Pål Olimb skal være med de to første dagene. De andre kommer til å slippe oss et stykke borti her.

Ferden går videre gjennom Nordmarka og videre til Hadeland og Jaren hvor Alfa Sko har sine lokaler. Her skal Alfa-eventyreren ha en uke med opplæring i sko, før eventyret fortsetter.

– Jeg gleder meg til å bidra i utviklingen av nye sko. Målet er jo å lage verdens beste fjellsko!

Følg Alfa-eventyrerens ferd gjennom Norge her.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste UTE-innholdet hjem i postkassen.