Juryen takker for alle innkomne forslag til prisen årets eventyrer. 

– Også i år er det en svært sammensatt finalegruppe, og juryen har hatt et svare strev i å prøve å vurdere ut fra svært ulike kriterier. Samtidig er det er positivt problem, et eventyr skal eller bør ikke enkelt plasseres i kategorier. Det ligger i eventyrets natur, sier juryleder Aleksander Gamme.  

Nå kan publikum kan være med på å heie fram sine favoritter, som blir tillagt vekt når juryen skal kåre en vinner. Følg med på utemagasinet.no framover for å bli bedre kjent med finalistene. 

Nytt av året er en egen klasse for Årets Rookie, der de med stor eventyrlyst og lite erfaring har mulighet til å vinne utstyrs- og reisegavekort for å komme seg på nye eventyr. Blant disse er det opp til juryen å utnevne en vinner, det blir ingen enkel oppgave for juryen. 

– Det er her de fine premiene ligger. Vi ønsker å løfte frem unge og uredde eventyrerspirer, og vi har en fin og svært interessant bukett å velge mellom. Det blir bare en vinner, men det skal det skal bli artig å følge alle disse på veien videre, sier Gamme.  

Årets Eventyrer er en hederspris som ble opprettet i 2015. Prisen er et samarbeid mellom Hvitserk, Fjellsport.no og UTE og deles ut under Hvitserk Ekspedisjonsfestival på Kobberhaughytta 5. november.

Dette er årets finalister

Dette er finalistene til Årets Rookie