FAKTA

Pris: 4399 kroner m/pulsbelte

Vekt: 81 gram

Nett: Polar.fi

Håndleddspuls: Nei

GPS: Ja

Skrittmåler: Ja

Søvnmonitor: Ja, men i app/nett

Pulsbelte med i boksen: Ja

Batteri: Opptil 50 timer med GPS/13 timers treningstid

Barometer: Ja

Musikk: Nei

Smart-funksjoner: Varslinger, men ikke hele meldinger

ANT+: Nei

Bluetooth: Ja

Navigasjon: Ja, digitalt kompass og strek på skjerm

Berøringsskjerm: Nei - men slagfunksjon for mellomtid

Wattmåling på sykkel: Ja

Vo2-anslag: Ja

Strava Live-segments: Ja

Måler avstand på tredemølle: Ja, ganske så bra

Polar har i det denne testen går i trykken akkurat lansert en ny toppmodell, Vantage V.

Vintage V har både håndleddspulsmåling og en rekke mer moderne funksjoner som matcher de andre toppmodellene noe bedre enn V800.

V800 har likevel et godt utvalg funksjoner for den treningsglade.

Den har smartfunksjoner som gir deg varslinger om e-post, sms og andre sosiale media-meldinger. Du kan velge selv hvilke tjenester du vil skal gi deg varsel.

Du får uansett ikke opp hele meldingen på klokken. Varsling om at telefonen ringer er også nyttig hvis telefonen ligger i sekken.

V800 har pålitelig GPS-måling, men bruker en del lengre tid enn Garmin-klokkene på å finne nok satelitter.

Noen ganger må du stå stille utendørs i flere minutter før GPS-signalet er klart. Du kan følge spor og turer på klokka, men du kan ikke se på kart. 

Treningsfunksjonene og visningsvinduene kan tilpasses egne ønsker, men du må inn i Polars nettjeneste for å endre visningsvinduer. Dette er mer klønete enn å gjøre det i klokka.

V800 har ikke sensorer i klokka som måler avstand på tredemølle. Likevel har den bevegelsessensorer som forteller deg om hvordan du har sovet gjennom natta og antall skritt gjennom dagen.

Polarklokka synker automatisk etter endt treningsøkt med Polars nettjeneste, og denne synker videre med Strava eller andre tredjepartsløsninger du ønsker å bruke. Du kan også følge Strava-segmenter live på klokka. 

Polar V800 har en robust konstruksjon med kraftig metallkasse og gorillaglass, som Polar kaller sitt solide klokkeglass. Knappene er lette å trykke på uten at de trykkes inn når du ikke ønsker det.

Polar har en unik funksjon ved at du kan slå på selve klokka for å ta en mellomtid. Følsomheten for dette slaget kan du stille inn.

Ved terrengsykling bør denne funksjonen slåes helt av hvis du ikke ønsker mellomtid i hver større dump på stien.

Under hard intervalltrening er funksjonen overraskende nyttig da du ikke trenger å lete etter mellomtidsknappen. 

Polar V800 gir deg tilbakemeldinger på treningseffekten etter endt økt. Til forskjell fra Garmin og Suuntos tørre talltunge tilbakemeldinger gir Polar inspirerende feedback om at du har tatt i hardt og at formen virkelig har blitt forbedret gjennom den siste økta.

Meldingene er selvfølgelig forhåndsprogrammert, men fungerer likevel motiverende og oppmuntrende. Vi mennesker er rare sånn. 

Du kan følge Strava-segmenter live med klokka og innebygget barometer sørger for at antall høydemeter og stigningsprosent blir mer nøyaktig enn hos lillebror m430.

Ved hjelp av Polar-Flow-tjenesten kan du laste opp ruter til klokka og følge disse som en strek på skjermen. Klokka vil si i fra om du beveger deg bort fra ruta og hvor langt du har igjen til mål.

Du kan også koble klokka til sykkelmålere for både watt og tråkkfrekvens, da kun målere som bruker Bluetooth for trådløs overføring.

Polar støtter ikke den Garmin-eide løsningen Ant+ som er bransjestandard for trådløs overføring mellom treningsdingser. 

Polar V800 er en bra treningsklokke med et ok utvalg smartfunksjoner, men den mangler flere av de avanserte målingene hos Garmin samt håndleddspuls, musikk og kartfunksjon.

PLUSS
Solid og nett, mange treningsfunksjoner, formmåler, navigasjonsmuligheter, god batterikapasitet, måler fart og avstand på tredemølle
MINUS
Ikke håndleddspuls for daglig måling, dyr, ikke ANT+ for kobling med tredjepartsmålere, ikke musikkstyring