Polar Grit X: Pulsklokken som forteller deg når du må drikke

Polar Grit X er en klokke med GPS og pulsmåling, og en direkte konkurrent til Garmins Phenix-serie. Polar Grit X holder amerikansk millitærstandard og byr på en rekke trenings- og navigasjonsfunksjoner, tillegg til lang batterilevetid.

Sist oppdatert: 30. september 2021 kl 10.31
Polar Grit X pulsklokke
MILITÆR STANDARD: Polar Grit X er laget for å tåle en trøkk og byr på en rekke trenings- og friluftsfunksjoner
Lesetid: 3 minutter

Polar Grit X er laget for de ivrigste friluftsentusiastene og dem som driver med trening og konkurranser i naturen.

Enten du er fjellvandrer, ultraløper eller terrengsyklist skal du få dekket behovene dine  med Polar Grit X. 

Polar Grit X veier bare 64 gram, og skal ha et godt vekt-til-batteri-forhold. Batteriet gir opptil 40 timers kontinuerlig trening med alle funksjoner fullstendig aktivert, og opptil 100 timers batteritid ved å aktivere flere strømsparingsalternativer. 

Polar Grit X pulsklokke
ERNÆRINGSRÅDGIVER: Polar Grit X gir råd om når du bør spise og drikke samt hvor mye.

Polar Grit X med nye treningsfunksjoner

Av nye treningsfunksjoner i Polar Grit X er spesielt Hill Splitter-funksjonen og FuelWise-funksjonen verdt å merke seg. Hill Splitter-funksjonen gjenkjenner automatisk stigninger og utforbakker og gir deg en detaljert fremstilling av stigning, nedstigning og ytelsesrapportering etter hver økt. Denne informasjonen kan brukes til å analysere deg frem til hvor det lønner seg å gi gass og hvor det lønner seg å roe litt ned for å kunne på øke på senere. Funksjonen gjør det også mulig å sammenligne økter på tvers av stigninger og over tid. 

Polar Grit X pulsklokke
VÆRMELDING: Polar Grit X gir deg god oversikt over været der du er.

FuelWise-funksjonen skal sikre at du spiser og drikker det du trenger på tur, når du faktisk trenger det. Den fungerer som en påminner om at du må spise og drikke og kan settes opp helt manuelt, eller settes til å automatisk skjønne når du trenger næring og væske. Automatikken baserer seg på utregninger og algoritmer over ditt kaloriforbruk og væsketap fra tidligere økter.

Polar Grit X har også ruteveiledning ved hjelp av Komoot. Komoot er en tredjepartstjeneste som tilbyr kart og ruteveiledning via GPS. Med Komoot kan du planlegge en tur på forhånd og legge den over til klokka, som da vil vise vei. 

Polar Grit X pulsklokke
VISER VEI: Polar Grit X bruker Komoot sin ruteplanlegger og veiviser.

Polar Grit X får også alle de treningsfunksjonene vi tidligere har fått i Polars topp treningsklokker. Precision Prime er en funksjon som måler pulsen direkte i håndleddet. 

Løpskraft er kanskje en av de mest spennende funksjonene for deg som liker å løpe i kupert terreng. Denne funksjonen gir deg et objektivt mål over hvor mye du tar i. Du kan bruke dette til å styre treningen bedre enn det du kan med fart, da løpskraften vil fortelle deg hvor hard du tar i oppover og nedover og på forskjellig underlag, uavhengig av fart. Syklister har de siste årene basert seg mer og mer på kraftmåling for å styre treningen og se hvor hardt man tar i, med Polar Grit X kan du få slike målinger når du løper også. 

FitSpark er et program for treningsveiledning som gir deg ferdiglagde treningsøkter basert på hvor uthvilt du er og hvor mye du har trent fra før. 

Nightly Recharge-funksjonen måler hvor godt du sover og hvor bra du har restituert deg i løpet av natten. Funksjonen gir deg også tips om hvordan du kan begrense stressnivået gjennom dagen. 

Training Load Pro er et program som skal forhindre overtrening og undertrening. Funksjonen overvåker hvordan kroppen din takler belastningen du gir den under treningen. Training Load Pro kombinerer målinger for kondisjonsbelastning, muskulær belastning og opplevd belastning i en oversikt. 

LES OGSÅ: Kan du stole på pulsklokkas form-beregning?

Polar Grit X er selvfølgelig også den kompatibel med Polar Flow-tjenesten som du kan ha på mobilen eller datamaskinen.

Hit laster du øktene for videre analyse og planlegging. Du kan også dytte øktene videre til  tredjeparts-apper som Strava herfra. 

Polar Grit X vil koste 4599 kroner. Den kommer i sort og grønt i størrelse M og L og i hvit i størrelse S og M. 

Silikonreimer i svart, hvit og grønt er tilgjengelig for 339 kroner grønn Tundra, rød Paracord og blå Paracord tekstilreim er tilgjengelig for 449 kroner og skinnreim er tilgjengelig for 579 kroner.

Polar Grit X

  • Pris: 4599 kroner

  • Vekt: 64 gram

  • Funksjoner: Pulsmåling i håndleddet, GPS, høydemåler, restitusjonsrådgiver, stigningsmonitor, søvnmonitor, treningsrådgiver og ruteveiledning

  • Når: Tilgjengelig fra i 22. april 2020. 

  • Hvor: polar.com 

Publisert 30. september 2021 kl 10.31
Sist oppdatert 30. september 2021 kl 10.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen