Vanntett pakkpose med den tjukkeste og største soveposen jeg noen gang har eid. Dro til Statene for å finne den, den kosta meg firetusen kroner.

 

Annonse

Ullvotter! Disse vottene fikk jeg da jeg var gjest i bryllupet til søskenbarnet mitt. Bestemoren til bruden hadde strikka syttifem – 75 – par votter. Også har jeg alltid et par vindtette votter på utsiden.

 

Ekstrem vindsekk. Sekken er genial. Jeg har oransje fordi jeg vil aller helst bli sett dersom jeg trenger den i nødstilfelle, ikke kamuflere meg.

 

Jeg har to liggeunderlag. Det grå bamseliggeunerdlaget har jeg hatt i mange herrens år. En gang på folkehøgskole var det så kaldt at jeg måtte klippe såler til fotposene av liggeunderlaget. Resten fungerer like bra!

 

Fjellski uten stålkanter. De fleste kan ikke forstå hvorfor i villeste vesten jeg ikke vil ha stålkanter, men jeg er hundeeier og vil spare hunden for kutt og skader. Stålfrie er hundevennlige.

 

Varmesåler til iskalde skiturer har jeg blitt avhengig av. Tærne mine kan bli så stivkalde at jeg heller velger varmesåler og litt ekstra tåfis.

 

Jeg sverger til pels på hetta, det luner ekstra godt rundt kjakene. Pelsen fikk jeg av huseieren jeg bor hos fordi hun fant den på loppis og tenkte på meg..

LES OGSÅ: 10 fine fjellskiturer