Norsk Turmat har vært ute av markedet en liten stund, men i høst kommer de tilbake for fullt.
Fra tidligere versjoner har de nå endret noe på oppskriftene, laget av norske og franske kokker, og pakket i Frankrike.
Smaken er forbedret, de har økt innhold av kjøtt og proteiner, samt økt totalvekten per pose. Alle middagsrettene inneholder mellom 500-640 kcal. I tillegg til middagene har de også frokostpakker.
Målelinjen er på innsiden, noe som gir enkel vannoppmåling. Det er også praktisk at man kan rive av halve posen etterhvert som du spiser deg nedover.
Merkingen på pakken er god, de er lette, og tar liten plass i sekken. Maten trenger stort sett ikke stå lenger enn de fem-ti minuttene som står oppgitt på pakken.
Vi fikk tilsendt Kylling Karri, Pasta Carbonara og Biff Stroganoff. Rettene lukter godt allerede når du åpner posen og når maten er klar blir det enda mer fristende.
Det smaker bra. Norsk Turmat har litt mindre kjøttbiter enn mange andre produsenter. Det gjør at kjøttet kan ha høyere kvalitet og fortsatt bli spiseklart til rett tid.
Karri-retten både smaker og lukter veldig godt.
Pastaretten Pasta carbonara oppleves ganske enkel. Selv om det er bilde av både grønnsaker og urter på framsiden, er det lite å finne i posen.
I tillegg er den ganske salt. Biff Stroganoff har få store biter, men likevel oppleves den som fyldig og mettende.
Både denne og kyllingretten får man litt gryterett-følelsen av, men smaken er god.