Sigrid Henjum og Sander Buene har pusset opp og driver lodgen, som har 12 sengeplasser fordelt på 4 rom.

– Vi syntes det var behov for en sånn plass i Sogndal, og vi ville lage et sted for «sånne som oss», forteller Sigrid. – Det betyr at det måtte være reint, koselig, internett, nok varmt vann i dusjen og parkering. Og så stort tørkerom til utstyr, og det er viktigere at det er billig enn at det er bar på rommet.

Annonse

Og dette har vært suksess – det er visst flere som vil ha det slik.

– Det pleier å være bra med folk, spesielt fra nyttår og ut mai. Helgene fylles det opp fort, så ukedagene er det best plass. Vi har også åpent hele året, bortsett fra jul og nyttår, forteller hun.

På Sogndal Lodge, som de startet opp i 2013, kan du buldre i taket eller slappe av i biblioteket mellom øktene. Ved langbordet er det plass til hele gjengen, der du kan diskutere morgendagens toppturer. Sigrid og Sander tilbyr også guiding – spesialiteten er Jostedalesbreen på langs – men her kan du skreddersy fridagene med akkurat de aktiviteten du vil. Vil du leie ski- eller skredutstyr ordner de dette også. Du kan velge helt selvbetjening med kun overnatting, med priser fra 425 kroner per person. Vil du ha guiding og mat inkludert, finner du priser fra 4000 kroner for to dager, avhengig av antall deltagere.

Les også disse sakene UTE har om innendørs overnatting: Lyngen lodgeRomsdal Lodge & Lofoten Skilodge

Inne i lodgen finner du flere koselige kroker, i tillegg til buldretak i taket!