– Vi bygde lodgen for toppturvirksomhet, men har nå åpent stort sett hele året, forteller Elisabeth Braathen. Sammen med østerrikske Graham Austick startet hun opp Lyngen Lodge i 2008, da de bygde den flotte tømmerhytta.

– Det har vært veldig spennende helt siden vi startet, og nå har vi blant annet en nordlysseong også, før topptursesongen setter i gang.

Annonse

I hovedsesongen er det vanligvis ukesopphold for gjestene på Lynge Lodge, mens mot slutten av sesongen er det langhelger. Mange av gjestene er skikjørere som besøker Lyngen for første gang, og som vil ha det beste ut av oppholdet.

– Konseptet er at vi tar erfarne skikjører med på tur, og viser det beste som Lyngen og området rundt har å by på. Tilbudet er mye rettet mot skikjører som har kjørt offpist i mange år. Trenger ikke mye erfaring med topptur fra før, men viktig at man er fjellvandt, og har en viss erfaring med toppturer, slik at man vet hvordan utstyret fungerer, forteller Elisabeth.

Konseptet er at vi tar erfarne skikjører med på tur, og viser det beste som Lyngen og området rundt har å by på.
– Elisabeth Braathen

Les også disse sakene for inspirajon til flotte toppturer i Lyngen: Lyngen på langs & Turtips: Lyngen.

Hun er egentlig trønder, med erfaring fra skiturisme i blant annet Østerrike.

– Da vi kom over dette området i Lyngen, syntes vi det var veldig flott, og samtidig underutviklet. Her var det masse plass for nye konsepter, og det var dramatisk natur på alle kanter, med store kontraster mellom fjell og hav. Vi fant ut at vi da ville lage et konsept som vi selv kunne tenke oss å være gjest i. Vi legger mye energi i dette, og får god kontakt med gjestene våre.

Mange av de besøkende er utlendinger, men Elisabeth merker at nordmenn har begynt å herme, og flere vil teste ut guidede turer. Og det får man under et opphold på Lyngen Lodge. Under oppholdet på er alt inkludert i prisen, som ligger fra 14000 kroner og oppover for en langhelg.

– Vi er en totaltilbyder, og står for transport til og fra Tromsø, båttransport,  overnatting, mat og guidede turer med sertifiserte Nortind-guider. For oss er det viktig at det er kvalitet i hele produktet, forteller hun, som også legger lista høyt ved selve bygget og designet, både interiør og eksteriør.

– Her finner du noe som man ikke finner alle andre steder. Det er kanskje Ikke veldig norskt, men vi har plukket det beste fra alpene, Canada og Nord-Amerika.