I Kabelvåg i Lofoten finnes en vakker bygning, rett ved havet og med fjellene i bakgrunnen. Northern Alpine Guides startet opp Lofoten Ski Lodge i 2012, og er miljøfyrtårnsertifisert.

De har kapasitet til 60 gjester, yoga-rom, jacuzzi, sauna og en god blanding av skandinaviske og utenlandske gjester. Plasseringen på bryggekanten og utsikten bidrar til å sette atmosfæren.

– Her er det stor kapasitet med over 60 sengeplasser, og vi kan tilby gjestene en totalopplevelse med både guiding, overnatting, mat og den nordnorske kystkulturen, forteller Maren Eek Bistrup, som som eier selskapet sammen med mannen Seth Hobby. 

Her er det åpent i topptursesongen fra februar til 10. mai, og deretter er det mer for bedrifter og mindre grupper der det er ulike konsepter med både yoga, klatring, fiske og fjellturer.

Northern Alpine Guides sørger for guidete turer herfra og er IFMGA-sertifisert. 

– Det går an å bo på lodgen uten å booke guide, det må man ikke glemme, legger Maren til.

«Når klokka er ni er det tomt her, da er folk reist på tur.»
Maren Eek Bistrup, vertskap på Lofoten Ski Lodge

Lofoten Ski Lodge
Lofoten Ski Lodge

«Det er mange spennende folk som kommer, og det virker som om alle føler seg hjemme her. Vi hadde en gang en kunde som kom i eget privatfly, men det er nok ikke der vi satser mest.»
Maren Eek Bistrup

Nytt av året er et eget yogarom på loftet, og vi har tørkerom, jacuzzi og sauna.

– Den er forresten veldig populær! Det er lite som slår det å hoppe rett i havet, sier Maren.

Det er mange som kommer en tur for å hoppe i havet. Maren forteller om alt fra genforskere fra New York, finansfolk fra London, til snekkere fra Oslo. 

­– Det er mange spennende folk som kommer, og det virker som om alle føler seg hjemme her. Vi hadde en gang en kunde som kom i eget privatfly, men det er nok ikke der vi satser mest. Det blir jo også mer krevende folk å ha på besøk. Her trives de som vil ha en avslappet atmosfære. Det er en rolig plass, og de som pleier å  komme vil nytte dagene. Når klokka er ni er det tomt her, da er folk reist på tur. De tar gjerne noen glass vin til middagen, men i 23-tida har som regel alle gått og lagt seg. Lodgen ligger litt vekk fra hverdagen, og jeg tror folk setter pris på det å komme til et sted der man kan glemme hverdagen, og senke skuldrene. 

På Lofoten Skilodge er ca 60-70 prosent av gjestene utenlandske, enten fra alpene eller USA.

Resten er nordmenn og svensker.

­– Nordmenn booker oftere nærmere våren, og utlendinger er nok mer vant til å kjøpe guidede turer enn vi er her i Norge, forteller Maren.

Hun mener trenden er i ferd med å snu for nordmenn, som har begynt å skjønne verdien av en IFMGA-sertifisert guide.

Betalingsvilligheten er ganske forskjellig. Selv mener hun lodgen ligger midt på treet i pris.

En gruppe på seks betaler 11.400 kroner for fire overnattinger og tre dager på tur med IFMGA-sertifisert guide.

Da er i tillegg alt inkludert, fra to-retters middag, vaffelbuffet og tilgang på alle fasiliteter, til guidede turer i fantastiske Lofotfjell.

­– Du får mye for pengene når man spiser så mye du vil, og det er mye god mat! Vi satser på lokale råvarer, så maten er i tillegg veldig god, frister hun.