Test av Suunto 5 pulsklokke

Suunto 5 har måling av puls i håndleddet og selvfølgelig GPS. Produsenten er selv ærlig på at pulsmålingen kun er veiledende, men Suunto 5 har mange nyttige funksjoner likevel.

Sist oppdatert: 30. november 2019 kl 12.00
test av SUUNTO 5 pulsklokke
PULSKLOKKE MED GPS: Suunto 5

SUUNTO 5

Pris: 3290,-

Nett: Suunto.com

Suunto 5 har ikke innebygget barometer. Til målrettet intervalltrening trenger du ekstra brystbelte.

Høydemåling er GPS-basert og unøyaktig til tider. Vi liker likevel Suunto 5 vesentlig bedre enn forgjengerne Suunto Spartan Trainer og Suunto Spartan Sport HR

Mineralglasset og metallkanten rundt glasset gir Suunto 5 et eksklusivt uttrykk. Hverdagsfunksjonene på klokka er veldig bra.

Søvnmåling kommer rett i klokka uten at du må i appen. Formberegning med Vo2-maks-tall er også en oppgradering vi liker. Klokka beregner denne kun for løping.

Suunto 5 bruker lengre tid på å finne satellitter enn Garmins Forerunner-klokker. Den starter ikke når du ber den om det, hvis den ikke har dekning.

Suunto-klokka er dårligere på å hekte seg på GPS-signalene når du først er i bevegelse enn Garmin. Når klokka først har fått tak på GPS-satellittene er det ikke noe problem med dekning. 

Suunto har en ny app som 5-klokka kobles opp mot. Denne har et forbilledlig enkelt grensesnitt for å endre vinduene på klokka. Det er enkelt å lage nye sportsprofiler, som du senere kan redigere.

I app-en har også Suunto laget en turplanlegger som lar deg tegne ut turer du ønsker å følge med klokka. Det er enkelt å tegne inn ønsket rute. App-en kan også importere GPX-filer inn i kartet. 

LES OGSÅ: Test av Garmin Fenix 3

Under trening er tallene litt små på klokkeskjermen. Det er bedre med få visninger per vindu enn mange. Sunnto 5 gir masse info og har på mange måter tettet hullene som Spartan-klokkene hadde.

Likevel irriterer vi oss over selve brukeropplevelsen. Scrollingen foregår enten opp eller ned og går ikke rundt. Frustrerende når du skal sjekke noe i toppen eller bunnen av scrollingen. Du må tilbake til førstevisningen for ett element før du kan scrolle videre.

Hvis du scroller ett hakk ned til pulsvisning og så går inn på underelementet snittmåling av hvilepuls, må du tilbake til første pulsvindu før du kan rulle videre til stressmåleren.

Motsatt problemstilling har vi under trening. For å bytte vinduer underveis på en økt må vi trykke «enter»-knappen midt på høyre side. Det er ingen måte å gå tilbake på – du kan kun rulle rundt.

Har du fire vinduer for løping og ønsker å veksle mellom de to første, må du via vindu 3 og 4 for å komme fra 2 til 1. 

Suunto 5 er en ganske komplett treningsklokke med masse informasjon om hverdagsaktiviteten og treningen.

Vi skulle ønske den var litt mindre avhengig av app-en for å endre innstillinger og at brukeropplevelsen var mer intuitiv. 

Pluss: Lett å tilpasse skjermer, mange hverdagsmålinger, formberegning, rask opplasting til apper og nettlogger, treningsprogram-funksjon, flott turplanlegger i app-en

Minus: Pulsmåling på håndleddet fungerer dårlig, lite brukervennlig rullemeny, skjermvisninger kan ikke endres på klokka, ikke barometer, litt treg til å finne GPS, ikke ANT+

Publisert 30. november 2019 kl 12.00
Sist oppdatert 30. november 2019 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen