Garmins nye klokkeserie går tilsynelatende i strupen på klassiske klokkemerker som Tag Heuer, Tissot og andre med sin nye serie MARQ. Serien består av fem avanserte klokker, hver spisset mot en type aktivitet. Funksjonene på klokkene er stort sett de samme. Vi kjenner igjen det aller meste her fra Fenix 5X-plus modellene som ble lansert i fjor høst. I tillegg til et rikt utvalg av trenings- og friluftsfunksjoner har de fem klokkene hvert sitt område som de rendyrker i ekstra grad. Spissingen inn mot de forskjellige aktiviteten gjøres både rent visuelt ved at hver klokke har en spesiell utforming både på rem og hus tilpasset aktiviteten og den tilhørende kulturen den henvender seg til.

Les også vår test av pulsklokker med GPS her: 

Annonse

De fem klokkene kalles Athlete, Expedition, Aviator, Captain og Driver. Alle har urkasse i titan og kuppelformet safirglass. De har pulsmåler innebygget i urkassen og alle smartfunksjonene vi har blitt vant til fra Garmin, slik som tekstmeldiger, e-post-varsel, musikklagring og spilling, Garmin Pay, søkfunksjon for å finne telefonen ved hjelp av klokka, og for å finne klokka ved hjelp av telefonen. Prisforskjellen mellom klokkene ser ut til å komme av forskjellige lenker og remmer, samt ekstra funksjoner i de aller dyreste spesialklokkene. 

MED O2-RING: Athlete-klokken lar deg vise o2-opptaket ditt til omverdenen på et øyeblikk.
MED O2-RING: Athlete-klokken lar deg vise o2-opptaket ditt til omverdenen på et øyeblikk.

Athlete-klokken som er seriens rimeligste med en pris på 15 999 kroner er en treningsklokke med moteur-utseende og gir oss alle de funksjonene vi har lært å sette pris på i Garmins avanserte treningsklokker. Her gir frontvinduet deg rask tilgang til siste oppdaterte Vo2-max-tall og antall timer hvile du bør unne deg før neste treningsøkt. Dykker vi dypere inn i klokkens funksjoner finner vi et rikt utvalg smart- og treningsfunksjoner for forskjellige aktiviteter som sykling, golf, løping, svømming og aktivt friluftsliv. Du kan selvfølgelig planlegge turer og følge disse på kart på klokken, samt måle steglengde, løpseffektivitet og få anslag om hvor fort du bør kunne løpe på de vanligste løpsdistansene. Athlete-klokken har gummireim. 

TURKLOKKE: Expedition-klokka har værmelding og kompass som hjemmevindu.
TURKLOKKE: Expedition-klokka har værmelding og kompass som hjemmevindu.

Expedition-klokken, seriens nest rimeligste med pris på 18490 kroner har frontvindu med kompassring, barometer og høydemåler. Remmen er håndsydd italiensk lær, mens funksjonene inne i klokken er for det meste de samme som Athlete-klokken. Her får du altså alt av treningsfunksjoner, navigeringsfunksjoner med ferdig innlastede topo-kart og kart over skianlegg samt måling av blodets oksygenmetning relatert til opphold i høyden. Alle smart-funksjoner er selvfølgelig også på plass i tillegg til at klokken kan fylles opp med musikk og kobles opp med Spotify direkte. Klokkene har hele 32 gigabyte internminne, som kan brukes til musikk, treningsøkter, planlagte ruter osv.

De tre dyreste klokkene i kvintetten har også de mest unike funksjonene.

BILSPORT-KLOKKE: Driver-klokka har forhåndsprogrammert inn 250 kjente bilbaner.
BILSPORT-KLOKKE: Driver-klokka har forhåndsprogrammert inn 250 kjente bilbaner.

Den aller dyreste er Driver-modellen til 25 990 kroner. Denne kommer med keramisk dreiering og en rekke unike funksjoner for bilsportentusiasten. Her er hele 250 kjente racerbaner fra verden rundt forhåndsprogrammert inn i klokken. Frontvinduet på klokken er tilpasset tidtagning med tachymeter på dreieringen. Funksjoner for gjentagelse av rundetider og såkalt virtuell pit-vegg skiller Driver-klokken fra de andre i serien. Pit-veggen gir deg oppdateringer på hvordan du ligger an i forhold til tidligere runder via tilkoblede høretelefoner. Driver-klokken kommer med titan-lenke med silikonledd for ekstra komfort i racer-fart.

SEILE-UR: Skal du hevde deg i seiling må du ha kontroll på vær, vind og starten.
SEILE-UR: Skal du hevde deg i seiling må du ha kontroll på vær, vind og starten.

Captain-klokken er en seilerklokke til 19490 kroner. Den har et klassisk maritimt utseende med jacquard-vevd rem laget av håndverkere i Frankrike. I tillegg til alle treningsfunksjonene og smartfunksjonene forøvrig har Captain-klokken egne regatta-funksjoner som mann-over-bord-markør og regatta-dreiering som teller ned til startskuddet går og beregner hvor du bør legge deg for å kommer best mulig ut over startlinja.

PILOTKLOKKE: Aviator-klokka har funksjoner tilpasset piloter og andre flyinteresserte.
PILOTKLOKKE: Aviator-klokka har funksjoner tilpasset piloter og andre flyinteresserte.

Den siste modellen i serien - Aviator, er som navnet tilsier tilpasset flyveren eller den med en spesiell interesse for fly. Klokken gir deg kursinformasjon og beregner ankomstid på angitt destinasjon når du er underveis i lufta.

Levende kart for hva som foregår på bakkenivå, samt eget værmeldingsvindu tilpasset luftfarten skiller Aviator-klokken fra de andre i serien. I tillegg har den lenke i titan og keramisk dreiering for GMT-klokke, for å hjelpe deg med å holde styr på tidssonene underveis.