I denne prisklassen får du flere avanserte treningsfunksjoner og målinger av hvordan kroppen håndterer hverdagen. Batterikapasiteten og lagringskapasiteten på klokkene er bedre og håndleddspulsmåleren er mer nøyaktig enn på de rimeligste klokkene. Herfra og oppover i pris har også klokkene bedre GPS-funksjon, da de kobler seg opp til både GLONASS og Galileo-systemet i tillegg til det vanlige GPS-systemet med satellitter. Dette gjør distansemåling og kartlogging mer nøyaktig, i tillegg til at du ikke trenger å vente så lenge på signal utenfor døra hjemme.
Ønsker du flere funksjoner, eller kanskje mer solide metallklokker bør du ta en titt på klokkene som koster mellom 3000 og 5000 kroner eller på klokkene som koster mer enn 5000 kroner.
Synes du klokkene her virker mer avanserte enn du har bruk for, eller er for dyre? Ta en titt på klokkene som koster mindre enn 2000 kroner.

Garmin Forerunner 45
Garmin Forerunner 45/45S
Pris: 2399 kroner
Satellitt-system: GPS, GLONASS, Galileo
Håndleddspuls: Ja
Programmerbare intervaller: Ja
Tredemøllefunksjon: Ja, distanse og fart.
Barometer: Nei
Smartfunksjoner koblet til telefon: Ja
Musikk på klokka: Nei, men kan styre musikk på telefon
Sportsprofiler: Ja - løping og sykling ute og inne, hiking samt flere studiotreningsprofiler
Løpsteknikk: Nei
Navigasjon/Kart: Nei
Kondisjonsberegning: Ja Vo2 maks
Løpewatt: Nei
Berøringsskjerm: Nei
Strava live segmenter: Nei
Batterikapasitet: 7 dager med konstant måling av puls, 13 timer trening med GPS
Garmins Forerunner 45 og den litt mindre modellen 45 S er oppfølgerne av de rimeligere 30 og 35. Den runde fasongen er mer moderne, samtidig som funksjonene også er noe oppgradert. Forerunner 45 har bedre GPS-kontakt enn 30/35 da den kobler seg opp til både GLONASS og Galileo-satellitter i tillegg til det amerikanske GPS-systemet.
Den kan lagre hele 200 timer med trening i klokkas minne og batteritiden er oppgitt til å vare 13 timer med GPSen på og 7 dager med konstant måling av puls i håndleddet. Håndleddspulsmåleren er forbedret i forhold til 30/35 da 45 har Garmins nye Elevate-registrering av puls.
Akselerometeret i klokka gjør den i stand til å måle fart og distanse også ved innendørs løping, både på bane og på tredemølle. Forerunner 45 gir deg stadig oppdatert kondisjonsberegning, som både tar hensyn til pulsen din i hverdagen og under trening. Utifra V02-tallet den regner seg frem til her angir den også hvilken alder kroppen dins tilstand tilsvarer. Måling av Body Battery gir deg en oppdatering på hvor uthvilt kroppen din er og dermed også hvor klar du er for ny trening. Søvnmålinger gjøres også, men må leses av i Garmin-appen.

Polar Vantage M
Polar Vantage M
Pris: 2999 kroner
Satellitt-system:
Håndleddspuls: Ja
Programmerbare intervaller: Ja
Tredemøllefunksjon: Ja, distanse og fart.
Barometer: Nei
Smartfunksjoner koblet til telefon: Ja - varsler
Musikk på klokka: Nei
Sportsprofiler: Ja, over 130 på klokken
Navigasjon/Kart: Ja med spor - ikke kart
Kondisjonsberegning: Ja, running index og formtest
Løpewatt: Nei - kun med ekstern sensor
Berøringsskjerm: Nei
Strava live-segmenter: Ja
Batterikapasitet: 5 dager med konstant måling av puls, opptil 30 treningstimer med GPS
Polars Vantage-serie med klokker er mer spisset mot løping enn tilsvarende klokker fra Garmin og Suunto. Vantage M er lett på armen og har over 130 sportsprofiler å velge mellom. Visningsvinduene på klokka kan du tilpasse som du vil, men du må gjøre dette i mobil-appen og ikke på selve klokka mens du er ute i terrenget.
Polar Vantage M har videre ekstra god batteri-kapasitet. I treningsmodus er den oppgitt til å gi hele 30 timer med GPS-basert trening per lading.
Polar kan både måle formen din i form av en løpe-indeks, samt gi deg en beregning av Vo2-maks hvis du gjennomfører en av klokkas egne tester. Vantage M har også forhåndsprogrammerte pusteøvelser for å roe deg ned og senke stressnivået i hverdagen. Vantage M måler søvnkvaliteten din og du får statistikk rett i klokka for enkel overvåking av egne søvn og hvile.
Den kan kobles opp til mange eksterne sensorer via blåtann smart. Du kan også konkurrere ute i terrenget på forhåndsdefinerte Strava-segmenter. Klokka måler også løpefart og distanse på tredemølle eller ved løping innendørs.
Polars klokker støtter kun Blåtann smart-protokollen for kontakt med eksterne sensorer. Ant+-sensorer vil derfor ikke virke med Polars klokker.
Polar Vantage byr på mange hverdagsmålinger og har lang batteritid under trening. Klokka er også liten og har lav vekt, og har et typisk sportsklokke-utseende. Til tross for at klokka har mulighet for en hel mengde forskjellige sportsprofiler er den aller best for deg som først og fremst driver med løping.

METALL: Suunto 5 har robust metallring rundt skjermen og kommer i flere farger.
Suunto 5
Pris: 2690 kroner
Satellitt-system:
Håndleddspuls: Ja
Programmerbare intervaller: Ja
Tredemøllefunksjon: Ja - distanse og fart.
Barometer: Nei
Smartfunksjoner koblet til telefon: Ja
Musikk på klokka: Nei
Sportsprofiler: Ja inntil 80 forskjellige
Skrittlengde på løping: Nei
Navigasjon/Kart: Ja, navigasjon med spor ikke kart
Løpewatt: Nei
Berøringsskjerm: Ja
Kondisjonsberegning: Ja
Strava Live-segmenter: Nei
Batterikapasitet: 7 dager med konstant måling av puls, inntil 40 treningstimer med GPS.
Suunto sin avanserte treningsklokke i dette segmentet byr på et utseende som minner om en klassisk moteklokke. Metallring rundt skjermen Klokka har lang batteritid. Du kan trene i 20 timer sammenhengende med GPS og puls-logging. Bruker du klokkas sparefunksjoner kan du øke batteritiden til hele 40 timer på bekostning av nøyaktighet på GPS-loggingen. I vanlig klokkemodus med pulsregistrering på 24/7 var klokka i 7 dager mellom hver lading. Mangelen på barometer gjør at høydemålingen kan være unøyaktig.
Suuntos pulsmåler på håndleddet er ikke like nøyaktig og avansert som Polar og Garmins nyeste versjoner.
Skjermbildene kan endres i appen og du kan ha hele 7 ruter med informasjon på en gang per vindu på klokka.
Suunto lar deg enkelt tegne egne ruter på gode kart i deres egen app. Disse er det så lett å laste over til klokka å følge. Du får ikke kart på klokka, men en enkel strek å følge etter. Dette er en funksjon du ofte må på dyrere og mer avanserte klokker hos konkurrentene for å finne. Klokka beregner søvnkvalitet, Vo2 max og grad av uthvilthet. Du kan lagre ukelange treningsprogram på klokka og få varslinger når det er på tide å sette i gang. Programmene tilpasser seg også tilstanden klokka mener kroppen din er i.
Suuntos klokker støtter kun Blåtann smart-protokollen for kontakt med eksterne sensorer. Ant+-sensorer vil derfor ikke virke med Suunto 5. Det går heller ikke an å pare flere ekstern sensorer til klokka på en gang.
Suunto 5 laster øktene dine automatisk opp på nett via mobilen og Suunto-appen. Du kan koble denne opp mot Strava og andre tredjepartsløsninger for direkte opplasting også hit.
Klokkas smartfunksjoner gir deg enkle varslinger om meldinger, anrop og e-post rett på klokkeskjermen. Suunto 5 har kun blåtann-kobling mot eksterne sensorer, ikke ANT+ som er vanlig spesielt på sykkeltilbehør, men kan kobles opp til både farts- og wattmålere på sykkel som sender på blåtann.
For deg som er ute etter maks batteritid og gjerne driver med mange forskjellige aktiviteter gir Suunto 5 veldig mange funksjoner for pengene. Suunto 5 har flere funksjoner som Garmin først tilbyr på klokker til 1000-1500 kroner mer.