De beste isolasjonsjakkene

Utvalget av jakker i dette segmentet er stort. I testingen har vi valgt å legge oss på isolasjonsjakker som ligger rundt 500 gram. I praksis betyr det jakker som har bredt bruksområde og er godt egnet både som mellomlag på kalde dager og som ytterplagg når det er varmere i lufta.

Sist oppdatert: 6. oktober 2021 kl 18.26
isolasjonsjakke tynn dunjakke test
UTEN Å FRYSE: Med en god isolasjonsjakke kan du nyte de lyse dagene ute. Foto: Håvard Lium

Valg av isolasjonsjakke vil alltid være avhengig av passformen. Her er vi forskjellige og det er ikke mulig å si at en isolasjonsjakke er best for alle. Det vi har fokusert på er først og fremst detaljer som er mer universelle: valg av fyll, ytter- og innerstoff, glidelåser, hetter, lommer, justeringsmuligheter, lengde osv.

Tynn dunjakke eller syntet isolasjonsjakke?

Dun regnes fortsatt som uovertruffent når det gjelder «varme per gram», men ønsker du en jakke som kan brukes som ytterlag og mellomlag så får du mange flere bruksdøgn hvis den også tåler litt fuktighet.

Syntetisk fiber er vannavstøtende og det bidrar til at jakken ikke trekker like mye vann, og at den faktisk tåler en liten regnskur før laget innenfor blir vått, uten at det går på bekostning av de isolerende egenskapene.

Syntetiske plagg kan i tillegg vaskes på vanlig måte i en vaskemaskin, uten at du trenger å være redd for at alt fyllet har kollapset og samlet seg til en liten ball og jakken i praksis er ubrukelig. Du får litt høyere vekt og større pakkvolum med syntetisk isolasjon, men når jakken i utgangspunktet ikke er større enn de vi har testet her så veier de andre egenskapene opp for den ekstra vekten slik at det nesten alltid er den syntetiske jakken som blir med ut på tur.

dunjakke test isolasjonsjakke tynn dunjakke utemagasinet best i test
Les også

Må en isolasjonsjakke være vindtett?

Vindtett er en fordel om du skal bruke den som ytterjakke uten annet vindtett under. Vindtett betyr som regel litt dårligere pusteegenskaper.

Skal du ha jakken som et mellomlag eller noe du tar utenpå en skalljakke i pausene, er ikke vindtett et must. Ofte er det mer behagelig med en jakke som puster godt og tar av for mye av vinden, fremfor at den er helt vindtett, men her er det litt smak og behag og hvor du skal på tur som avgjør hva du bør velge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Relevante artikler og tester

annonse
Bergans Uranostind dunjakke isolasjonsjakke test
Test av isolasjonsjakker

Bergans Uranostind

Montane Prism dunjakke test
Test av isolasjonsjakker

Montane Prism

Sweet Nutshell dunjakke test
Test av isolasjonsjakker

Sweet Nutshell

Rab Positron Pro Dame test dunjakke
Test av dunjakker

Rab Positron Pro Dame

Foreslått innhold

dunjakke test isolasjonsjakke tynn dunjakke utemagasinet best i test
Test av dunjakker

Dunjakker

sovepose test fra norrøna
Test av soveposer

Sovepose

barents arctic 3 polar
Test av vintertelt

Vintertelt

telt test lett billig sommertelt best i test
Test av telt – sommer

Telt

turbukse fjellbukse test utemagasinet
Test av turbukser

Fjellbukser

fjellsko test
Test av fjellsko

Fjellsko

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen