Kontrastene

Gjennom kameralinsen har Sukvinder Kaur Nijjer fanget opp de små detaljene du vanligvis går forbi i Lillomarka i Oslo.

Sist oppdatert: 5. november 2013 kl 13.03
De små detaljene i naturen er der bare du ser etter. Foto: Sukvinder Kaur Nijjer
De små detaljene i naturen er der bare du ser etter. Foto: Sukvinder Kaur Nijjer

Sukvinders går i 2. klasse på Foss videregående. På OD-dagen jobbet hun som utegående reporter for UTE og tok turen opp i Lillomarka, her er hennes tanker om dagen:

Det jeg var på ute etter var detaljer i naturen man kanskje overser når man går tur bare for å nå et punkt lenger framme. Ofte glemmer man å løfte blikket fra den bratte, steinete veien og se seg rundt i et øyeblikk eller to. Noe jeg fant ut, som jeg ikke bevisst har tenkt over, er hvordan naturen spiller mye på kontraster. Vi har alle sett de rød-oransje løvbladene som ligger under trærne i byen, det er ikke det jeg snakker om, jeg snakker om naturen; der det ville og frie eksisterer. Så det gikk fra å ta bilder kun av detaljer til å ta bilde av naturens kontraster og hvor velfungerende det er. Det ble også tatt bilder av ulike former og mønstre som naturen har skapt som fascinerte meg, og diverse bilder jeg tok fordi jeg kunne. 

Bildene er forresten tatt i en strekning som starter fra Lilletjern og opp mot Alunsjøen med noen få sidesprang inn på ukjente stier. 

Publisert 5. november 2013 kl 13.04
Sist oppdatert 5. november 2013 kl 13.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen