Hval-festen er i gang!

Dette bildet er fra første feltrunde i Kvænangen utenfor Skjervøy.

Sist oppdatert: 24. november 2019 kl 22.00
Hoppende knølhval foto audun rikardsen
HOPPPENDE KNØLHVAL: For meg startet det hele svært spektakulært, da den første knølkvalen vi møtte ga oss et fantastisk show som varte i knappe to sekunder. Foto: Audun Rikardsen
Lesetid: 1 minutter

Spenningen har vært svært høy de siste månedene om det igjen vil komme kval inn i fjorden her, som det har gjort de siste fire årene nå.  

Alt avhenger av silda, om den også i år trekker inn for å overvintre i fjorden her, der den gyter på senvinteren lengre sør.

Slik det så ut, så virket det som om vi også i år kan få et nytt fantastisk kvaleventyr.

For meg startet det hele svært spektakulært, da den første knølkvalen vi møtte ga oss et fantastisk show som varte i knappe to sekunder, men som føltes som en evighet der den hang «vektløst» med sine 30 tonn oppe i lufta, for så å treffe vannet med en enorm kraft!

For et adrenalinkick og start på kvalsesongen! Ønsker du å se flere av mine kvalbilder og lære mer om kvalene utenfor kysten av Norge, så kan du bestille min nye bok «Vinterkval».

Den fins på nett og i enkelte bokhandlere.

God lesning!

Audun Rikardsen er biologiprofessor ved Universitetet i Tromsø og Norges mest prisbelønte naturfotograf, både nasjonalt og internasjonalt. I denne spalten presenterer han bilder av dyr og folk han har møtt.

Publisert 24. november 2019 kl 22.00
Sist oppdatert 24. november 2019 kl 22.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen