Fra i dag, mandag 22. november, er UTE tilgjengelig i bladkiosker over hele landet. Abonnentene har allerede fått det i postkassen. For å få plass til alle sakene har vi denne gangen utvidet UTE med åtte sider. Dermed får du ekstra mange sider med knallgodt lesestoff. Her er noe av det du kan glede deg til.

HELGETURER I MØRKETIDEN
Hvor drar du når nettene blir lange og kulda setter inn? November og desember er kalde turmåneder med usikre snøforhold. UTE har funnet fram til 20 alternativer som kan gjøres på en førjulshelg.

Annonse

PORTRETT MED RANDI SKAUG
Randi Skaug er ikke stolt over å ha vært første norske kvinne på verdens høyeste fjell eller å ha besteget samtlige The Seven Summits. Nå er den bokaktuelle femtiåringen mer opptatt av gleden av å dele turopplevelser med andre og få flere til å jakte på Kongefølelsen.

HAUTE ROUTE

Verdens mest klassiske skitur går fra Chamonix i Frankrike til Zermatt i Sveits. UTE har gått den 180 kilometer lange Haute Route – og gir deg en god tuide til skiklassikeren!

TOPPTURER I ITALIA
Nasjonalparken Gran Paradiso byr på fantastiske toppturmuligheter og overnattingshytter med italiensk gourmetmat nesten 3000 meter over havet.

TOPPTURER I OSLOMARKA
Med fantasi og godvilje er det mulig å prøve toppturskiene i Oslomarka. UTE har guiden til de fineste toppturene rundt hovedstaden.

ALPEFERIE MED BARN
Hvor skal du dra på skiferie når ”minsten” også skal være med?

REINHEIM, DOVREFJELL
I skiløypa inn til den hyggelige turistforeningshytta Reinheim på Dovrefjell er sjansen stor for å oppleve moskus på nært holdt.

HYTTELIV I OSLO
UTEs kjentmann tipser om Oslomarkas fineste overnattingshytter.

FEMMILA I KOLLEN
I forkant av vinterens ski-VM i Holmenkollen gir skihistoriker Thor Gotaas UTEs lesere en innføring i femmilas historie. Når Petter Northug i mars kjemper om gull på VMs langdistanse, er mye annerledes enn da skiløperne fikk servert vørterøl og koteletter på matstasjonene.

TIL TOPPS PÅ BORNEO
UTEs journalist Aleksander Gamme dro til Borneo for å opppfylle drømmen om å gå på Mount Kinabalu, Sørøst-Asias høyeste fjell.

TESTET: HØYDEKLOKKER
UTE har testet klokker med høydemåler, barometer og navigeringsverktøy.

VINTERENS TOPPTURUTSTYR
Kortere ski, lettere støvler, feller uten lim og skredsøkere med GPS-funksjon; denne sesongen er utvalget av toppturutstyr større enn noen gang. Vi har sett på noen av vinterens største nyheter.

KJØP RIKTIG PULK
UTEs utstyrsguide gjør det lettere å velge riktig barne-, tur- eller ekspedisjonspulk.

Neste UTE er i salg fra 19. januar. Dersom du vil ha den første utgaven i 2011 rett hjem, tegner du abonnement her! Akkurat nå er det mange gode pakketilbud, og dersom du gir bort gaveabonnement på UTE, kan du vinne en alpetur til deg selv (og en venn!).