Oslo har ikke de høyeste fjellene, men Barlindåsen har den. Den korteste ruta går fra Sandermosen stasjon, hvor det er skiltet blåmerket sti.

Turen opp er omtrent 2,3 kilometer og det er jevn stigning hele veien. Det er forholdsvis brede stier, ettersom Barlindåsen også er populært for stisyklister.

Annonse

Møter du noen, hils og smil og husk at de er ute i samme ærend som deg. Barlindåsen egner seg for dagsturer, søndagsturer, meis-turer eller løpeturer. 

Toppen av Barlindåsen noterer 407 meter over havet, og herfra kan du se byen med Maridalen og Maridalsvannet i syd, og Maridalsalpene og Kikuttoppen i nordvest, og Oslofjorden langt der ute.

Det er også en fin tur å gå Barlindryggen opp, eller løpetur om du er i form. Turen kan for eksempel starte fra Snippen stasjon.   

Derfra går du gjennom den lille tunnelen under toglinjen og følger grusveien mot høyre, omtrent en halv kilometer oppover til et kryss.

Herfra går det sti i sørlig retning opp på Barlindåsen. Vær oppmerksom på at toget ikke lenger stanser ved Sandermosen stasjon. En lengre variant er å starte fra Kjelsås.