Den 42 kilometer løpet med en total stigning på 4300 meter ble svært godt mottatt av deltakerne. 

Verdens beste fjelløpere, Kilian Jornet og Emelie Forsberg, var vertskap og deltok også selv i løpet, men det ble tidlig klart at de først og fremst sørget for at alle hadde en god opplevelse og trygg tur og at alle forsyningsstasjoner var i orden. 

Annonse

Fra begynnelsen av løpet ledet av tre skandinaver an. Eirik Dagssøn Haugsnes, Stian H Angermund og Ola Hovdenak, har gjort det meste av sin kunnskap om terreng og tilpasning til kaldt vær..

Det var Eirik Haugsnes fra Skjervøy i Troms som til slutt vant løpet. I kvinneklassen gjorde også skandinavene det sterkt. Seieren gikk til Hana Krajnikova. Forsberg tok tredje plassen i det kortere løp.

– Det var en utrolig fint løp, og selvsagt veldig moro å vinne på hjemmebane. Jeg kjenner terrenget og området godt, så det var nok en fordel. Men det var også deler av løypa jeg aldri hadde vært, forteller Haugsnes.  

Haugsnes er en av Norges beste motbakkeløpere. Han tok 6. plass i VM i skyrunning i Chamonix tidligere i sommer, og deltar i world cup-en. og har absolutt tro på at Tromsø Skyrace kan bli noe stort. 

– Det er spektakulære fjell og natur, og selv om man ikke merker høyden slik som i Alpene er det teknisk krevende rygger og løpsterreng som gjør at det interessant, sier han.

Målet med løpet var å skape en konkurranse med følelse av kameratskap. I målgang fikk deltakerne en kopp te og Emelies etter hvert berømte kanelboller. Kilian og Emelie sier i en pressemelding at de er svært fornøyde med arrangementet. 

 – Det har vært en fantastisk opplevelse. Å oppleve et løp fra innsiden hjelper oss til å forstå mer. Vi var heldige med været, og vi kunne tillate oss å nyte et løp som ikke bød på problemer for deltakerne. Vi håper at deltakerne er like fornøyd som oss. Vi har allerede begynt å drømmeom neste år, sier Jornet og Forsberg.