/ Løping

Norsk seier i Tromsø Skyrace

– Det var moro å vinne på hjemmebane, sier Eirik Dagssøn Haugsnes. 130 utøvere fra 25 land deltok i den første utgaven av Tromsø Skyrace.

Sist oppdatert: 7. september 2014 kl 11.54
TROMSØ SKYRACE: Fra venstre: KIlian Jornet (3. plass), Eirik Haugsnes (1. plass) og Ola Hovdenak (2. plass). Foto: Tromsø Skyrace.
TROMSØ SKYRACE: Fra venstre: KIlian Jornet (3. plass), Eirik Haugsnes (1. plass) og Ola Hovdenak (2. plass). Foto: Tromsø Skyrace.
Lesetid: 2 minutter

Den 42 kilometer løpet med en total stigning på 4300 meter ble svært godt mottatt av deltakerne. 

Verdens beste fjelløpere, Kilian Jornet og Emelie Forsberg, var vertskap og deltok også selv i løpet, men det ble tidlig klart at de først og fremst sørget for at alle hadde en god opplevelse og trygg tur og at alle forsyningsstasjoner var i orden. 

Fra begynnelsen av løpet ledet av tre skandinaver an. Eirik Dagssøn Haugsnes, Stian H Angermund og Ola Hovdenak, har gjort det meste av sin kunnskap om terreng og tilpasning til kaldt vær..

Det var Eirik Haugsnes fra Skjervøy i Troms som til slutt vant løpet. I kvinneklassen gjorde også skandinavene det sterkt. Seieren gikk til Hana Krajnikova. Forsberg tok tredje plassen i det kortere løp.

– Det var en utrolig fint løp, og selvsagt veldig moro å vinne på hjemmebane. Jeg kjenner terrenget og området godt, så det var nok en fordel. Men det var også deler av løypa jeg aldri hadde vært, forteller Haugsnes.  

Haugsnes er en av Norges beste motbakkeløpere. Han tok 6. plass i VM i skyrunning i Chamonix tidligere i sommer, og deltar i world cup-en. og har absolutt tro på at Tromsø Skyrace kan bli noe stort. 

– Det er spektakulære fjell og natur, og selv om man ikke merker høyden slik som i Alpene er det teknisk krevende rygger og løpsterreng som gjør at det interessant, sier han.

Målet med løpet var å skape en konkurranse med følelse av kameratskap. I målgang fikk deltakerne en kopp te og Emelies etter hvert berømte kanelboller. Kilian og Emelie sier i en pressemelding at de er svært fornøyde med arrangementet. 

 – Det har vært en fantastisk opplevelse. Å oppleve et løp fra innsiden hjelper oss til å forstå mer. Vi var heldige med været, og vi kunne tillate oss å nyte et løp som ikke bød på problemer for deltakerne. Vi håper at deltakerne er like fornøyd som oss. Vi har allerede begynt å drømmeom neste år, sier Jornet og Forsberg. 

Publisert 7. september 2014 kl 11.54
Sist oppdatert 7. september 2014 kl 11.54
annonse
Relaterte artikler
trandalhatten
Turtips på Sunnmøre

Høyt over Hjørundfjorden

nnormal tomir 2.0
Test av Nnormal Tomir 2.0

Test av NNormal Tomir 2.0

Test av Scott Supertrac Ultra RC
Test av Scott Supertrac Ultra RC

Test av Scott Supertrac Ultra RC

simen holvik badwater 135
Tips fra ultraløper Simen Holvik:

Simen Holvik om hvordan forberede seg til ultraløp

patagonia slope trail runner vest 2024
Test av Patagonia Slope Trail Runner

Lett løpevest fra Patagonia

annonse
vj ace dame
Test av vinterpiggsko

Vinterpiggsko med demping

emelie forsberg uu
Fjelløper Emelie Forsberg:

Om å ta leken på alvor

Ultraløperen Simen Holvik

– Jeg ville løpe fra døden

pytho 6 2023
Joggesko for sti/grus

 Test av Icebug Pytho 6 

Lokket til seg eliteløperne

Høstløping i Hemsedal

løping i fjellet
Stiløpeturer – turtips

Forslag til fjelløpeturer i Norge

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen