Gjennom Nordic Golden Trail-series (GTNS) inviteres stiløpere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige til å delta.

Vinnerne fra hvert land får mulighet til å delta i den nordiske finalen i Finland i september. De som vinner finalen i Finland får muligheten til å konkurrere mot verdenseliten under finalen Azores Trail Run i Portugal.

Golden Trail Series (GTS) er en internasjonal løpsserie som samler noen av verdens beste fjell- og ultraløpere. Her inngår store klassikere som som Aiskorri Zegama Marathon, Marathon du Mont Blanc, Dolomyths run, Sierre Zinal, Pikes Peak Marathon og Ring of Steall Skyrace.  

I 2019 ble de første nasjonale seriene arrangert i blant annet Frankrike-Belgia, Spania-Portugal, Italia, Tsjekkia-Slovakia and Polen.

I år får også Norden sin egen serie, med Salomon som hovedsponsor, med håp mål om å appellere til løpsentuiaster som trives i terrenget.

2021 Nordics Golden Trail omfatter følgende løp: 

Salomon Hammer Trail – Danmark 11–12. mai 

The Salomon Hammer Trail beskrives som en teknisk løype, som blant annet passerer attraksjoner som Hammershus, Jons Kapel og Hammeren. 

Distanse: 33 km

Bodom Trail – Finland 11.–13. juni 

Et populært løp somforegår på smale skogstier langs små innsjøer og tidvis steinete partier. 

Distanse: 21 km

Salomon 27K – Sverige 31. juli

Dette løpet starter i Trillevallen og leder deltakerne over tre fjell: Välliste, Grofjället and Hållfjället med målgang i Ottsjø.   

Distanse: 27 km

Stranda Fjord Trail Race – Norge 7. august

Et løp som på kort tid har etablert seg som ett av de mest klassiske stiløpene i Norge. Løpet omfatter alt fra raske flytstier til brattere og mer tekniske klyvepartier og løping nedover. 

Distanse: 25 km

NORDISK FINALE: Nuuksio Classic – Finland 4. september

I år markerer Nuuksio Classic 10-årsjubileum, et løp som beskrives som en av hjørnesteinene innen stiløping i Finland. Start and mål er ved Nuuksio hotel. Alle som fullfører får to ITRA-poeng.

Distanse: 42 km