/ Løping

Dette er Ecotrail Oslo

Ecotrail Oslo vil vise Norges hovedstad fra en litt annen side enn hva turistene ellers ser. Her får du mulighet til å ta stien inn til byen, med over 3000 løpere fra inn- og utland.

Sist oppdatert 1. mai 2018 kl 20.37
ecotrail oslo
ANNERLEDES BYTUR: Profilen til Ecotrail er å fremheve lokal natur- og kulturhistorie og miljøvennlig livsstil. Oslo-versjonen går blant annet gjennom Oslo- og Bærumsmarka og gjennom noen av Norges 50 mest verneverdige naturområder. Foto: Ecotrail

ECOTRAIL

HVA: Terrengløpet Ecotrail har sine røtter i Paris, og arrangeres i en rekke store byer. Løpets profil er å framheve lokal natur- og kulturhistorie og miljøvennlig livsstil. Det nest mest populære løpet foregår i Oslo, og gjennom områder med noen av Norges 50 mest verneverdige naturområder.

DISTANSER: 80 km, 50 km, 30 km, 21 km og 10 km + 21 km nordic walking

NÅR: 26. mai

Ecotrail Oslo

Hva skiller Ecotrail fra andre terrengløp?   

– Det er først og fremst Oslo som skiller seg ut, som en unik hovedstad med marka og fjorden som omringer byen. Når det skal arrangeres løp i byer, så må ofte politiet sperre av gatene. Målet vårt er å unngå det og i stedet la løpet inngå naturlig i bybildet. Vi vil dra stiene i marka inn til byen, og gjennom det vise fram Oslo.  

Løpsturisme har blitt en egen greie i mange store byer. Hva er det som gjør Oslo attraktivt for løpere?  

– Delmålet med Ecotrail er å vise signalbygg med kulturhistorie underveis i løypa. Paris har flere punkter enn Oslo og der ender den lengste distansen opp i Eiffeltårnet. I Oslo kommer vi inn ved Operaen, noe turistene synes er utrolig spennende å se. Målgang er på Langkaia og SALT, et samarbeid vi er glad for. SALT har fokus på havet og ressursene der, mens vi har på marka og skogen og vi har gått sammen om målområdet, så her vil det også skje mye denne helgen.  

Da Ecotrail ble arrangert første gang i Paris for 12 år siden var det få andre løp med økovennlig profil. Har det skjedd noe på disse årene?

– Det som grunnla løpet ville lage et «oppdag byen»-løp, samtidig som de ville tiltrekke seg aktører som ikke kjente så godt til terrengløping som livsstil. I Ecotrail må deltakerne ha med kopp eller drikkesystem selv. Vi har 100 prosent nedbrytbare sperrebånd, og tre-medaljer til deltakerne. Kaster du søppel, kan du bli disket. Den innskjerpingen var veldig effektivt i fjor, det var nesten ikke søppel i løypa etter løpet. Det er fint å se at Norges Idrettsforbund har fått laget en miljøhåndbok hvor de skal gjøre klubber og idrettslag mer bevisst, for mosjonsløp er veldig forsøplende. Etter New York Maraton ligger det igjen så mange plastkopper at man kan fylle sju olympiske svømmehaller med søppel.

Det er fem startområder og i praksis fem løp. Hvilken distanse er mest populær?

– 21-kilometeren. Men vi ser at 30-kilometeren er voksende, forteller Marit Karlsen. 

ECOTRAIL-SJEFEN: Løpsleder Marit Karlsen for Ecotrail Oslo er også habil ultraløper.
ECOTRAIL-SJEFEN: Løpsleder Marit Karlsen for Ecotrail Oslo er også habil ultraløper.

 

• Anna fullførte brukte 14,5 timer på 80 kilometer – men klarte å fullføre Ecotrail Oslo

Publisert 1. mai 2018 kl 20.37
Sist oppdatert 1. mai 2018 kl 20.37
annonse
Relaterte artikler
annonse
Lokket til seg eliteløperne

Høstløping i Hemsedal

løping i fjellet
Stiløpeturer – turtips

Forslag til fjelløpeturer i Norge

NNormal Kjerag
Testet: NNormal Kjerag

NNormal Kjerag

jotunheimen trail run
Jotunheimen Trail Run

Nytt fjelløp i Jotunheimen

Inov-8 Trailfly Ultra G 280 test
Test av Inov8 Trailfly Ultra G 280

Inov-8 Trailfly Ultra G 280

Xreid 2013-2023

Når leken er god

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue