Det er meldt store snømengder i Trøndelag og på Vestlandet i helgen, og varsel om stengte fjelloverganger. Etter en uvanlig mild november er det mange som venter på snø.

Løypenettet til Tyin Filefjell ligger over tregrensa og ned mot skogbeltet ved Filefjellstuene. Vinterstid byr de på 140 kilometer med løyper.

Annonse

Nå har de nettopp fått kjørt opp 12 kilometer nypreparerte langrennsløyper.

– Tørr, fresh høyfjellssnø, rapporter Christopher Frankum, etter sesongens første skitur torsdag.

– Ja, hvordan var det, egentlig?   

– Det var vanvittig fint! Det var første gang i dag at de kjørte spor denne sesongen, så det var first tracks. Jeg møtte maskinføreren på p-plassen som meldte om friske spor og god tur. Deilig å være i gang igjen og få seg litt frisk fjelluft.   

– Har isen lagt seg på vannet ennå? 

– Nei, så det var litt kaldt, ja. Litt frisk bris fra fjorden, bare. Men det var veldig fint. Man blir jo glad.

Langrenn ved tyin-filefjell
LANGRENN LANGS TYIN: Høyfjellsløypene på Filefjell er nykjørt. Foto: Christopher Frankum

– Stakekrig?

– Jeg gikk på felleski på nokså tørr snø og terrenget langs vannet er jo flatt, så det ble staking, ja. Men man kan velge, det er fint mulig å skøyte der også. Løypa går omtrent 12 kilometer innover fra parkeringsplassen, og kommer seg ikke helt fram til Tyinholmen før man må snu.

– Har du møtt mange med hjemmekontor på hytta og folk i løypene nå?

– Jeg møtte fire-fem på tur tilbake. Men det kommer vel ganske mange til helgen, for nå har de annonsert på Facebook at løypene er kjørt, forteller Frankum. 

TYIN-FILEFJELL TURLØYPER

Det blir i første omgang kjørt løyper på veien langs Tyin. Det gjøres fortløpende vurdering når løypene kan kjøres i det øvrige løypenettet. Foreløpig er det ikke nok snø i terrenget.Løypene kjøres med løypemaskin fredag, lørdag og søndag.

Denne traseen kjøres kun i helgene, fram til løypekjøringen starter i det øvrige løypenettet. Vær obs på at det i noen partier kan være litt lite snø.Følg med på skisporet.no, og se når skiløypa er kjørt.

Parkering på Tyin må gjøres på P-plassen. Det har nå kommet bom med kortbetaling: Pris: 80,- for inntil 12 timer og kr 110,- per døgn.

Kilde: Tyin-Filefjell Turløyper