Langrenn og teknikk er i vinden som aldri før. Men hvorfor bør man gå på teknikkurs, og kan alle få noe ut av det, selv de mange av oss som er født med ski på beina? Siri Halle er tidligere juniorverdensmester og norgesmester i langrenn. Hun driver Learn2ski, som tilbyr skikurs for alle nivåer. Vi har tatt en prat med henne om hvorfor du bør komme deg på et teknikkurs i vinter.

 Hvorfor bør man gå på skikurs?
- For å få enda mer skiglede, med enda bedre teknikk. Mange drar med seg skiene, og får ikke flyten. Den typiske klappingen med skiene er et eksempel på dette. Det er ofte bare en bevisstgjøring og litt øving som skal til for å få frasparket riktig, og dermed finne flyten.

Annonse

 Hva lærer man på et teknikkurs?
- Man lærer å forbedre frasparket, balansen og stakingen på sitt nivå. Det finnes kurs i både klassisk og skøyting, for alle nivåer. Man kan også ta kurs i utfor, å lære seg å leke i bakkene, istedenfor å ploge.

 Hvem bør gå på kurs?
- Alle som vil forbedre teknikken sin kan få noe igjen for å ta et kurs. Kursene på de ulike nivåene er helt adskilt fra hverandre, slik at alle vil være på kurs med andre på samme nivå. Det finnes kurs fra nybegynnere til elitenivå. De fleste som går på kurs er turgåere, mosjonister eller aktive mosjonister som deltar i konkurranser. Det er faktisk bare fem prosent av de som tar kurs hos oss som tar nybegynnerkurset.

 Hvor kan man gå på kurs?
- Vi tilbyr skikurs fra Kristiansand i sør til Alta i nord. Instruktørene våre er tidligere eliteløpere som bor ulike steder i Norge.

 Hvorfor har det blitt så populært?
- Det har kommet flere spesialiserte kurstilbydere, som har en klar metodikk og progresjonen til deltakerne blir større. Når folk får en virkelig forbedring av skiferdighetene og føler seg sett, blir det fort en snakkis. Langrenn er også noe mange liker å drive med på fritiden og som det snakkes om, da vil det fort spre seg at det har kommet kurs også for turgåere og mosjonister som fører til en virkelig forbedring av teknikken, ikke bare kurs for nybegynnere.

Her er noen av de som tilbyr skikurs i vinter:

IMG_4770kopi

Skiforeningen
Tilbyr skikurs i Oslomarka. De arrangerer også kurs til både Kvitfjell og Skeikampen. For de som vil ha sine engelskspråklige venner med ut på skitur i vinter,  finnes det kurs på engelsk også.
www.skiforeningen.no

Learn2ski
Har kurs over hele landet fra Arendal til Alta. Her kan du forbedre klassiskteknikk og skøyting på alle nivåer.
www.learn2ski.no

Trude Dybensdahl ski
Kurs i Oslo og Trondheim pluss skidestinasjoner som Hemsedal, Geilo og Skeikampen. Her kan du også sette opp ditt eget kurs med vennegjengen.
www.trudedybendahlski.no

Ingrid Kristiansen
Her finnes det trening i alle kategorier. Fremover er det skikurs som gjelder, men resten av året finnes det nok av aktiviteter å kurses i, om det skulle være sykkelkurs eller stående padling. Holder til i Oslo.
www.ingrid kristiansen.com

Langrennskurs
Her kan du få din egen personlige skitrener, eller du kan trene i gruppe. Holder til i Oslo.
www.langrennskurs.com

Langrennsglede
Tilbyr kurs i Trondhjem og Meråker. Har fastsatte kurs og kurs på bestilling.
www.langrennsglede.no

Skiglede
Her er skiglede og læring i fokus. Du kan få gruppetimer eller timer med instruktøren for deg selv.
www.skiglede.no

Skitrener
Skitrener tilbyr skreddersydde kurs for bedrifter eller små grupper. Egne stakurs for dem som for eksempel har Vasaloppet i kikkerten.
www.skitrener.no