Det lover godt for arrangementet som sto på plakaten for 6.gang. Både eliten og turløpere har fått sans for Haukelirennet, og surt vær viste seg å ikke være nok til å stoppe verken deltakere eller publikum. 

Dagen startet på T-kroken i Haukeli skisenter for de i overkant av 1000 deltakerne.  Haukelirennet starter på toppen og avsluttes i bunnen av slalåmbakken. Den tradisjonelle distansen er 32 km, mens ungdomsklassen er 12 km og Vennerennet for de minste én kilometer.

Annonse

Brede løypetraseer for skøyting, og kupert terreng, gir en utfordrende og artig tur. Løypa er grunnen til at gjengangerne i Haukelirennet kommer tilbake år etter år. Mange hadde deltatt i de fleste, om ikke alle, utgavene av Haukelirennet så langt.

–Det beste turrennet i landet, sa speakeren, med et smil, vel vitende om at flere vil utfordre han på den påstanden.

 

Trofast publikum

Til tross for våt snø i lufta var det mange ikke-påmeldte som tok seg turen ut på ski for å stå langs løypa og heie. Det ga god stemning, som flere av vinnerne påpekte under intervju på pallen etter målgang. Tallrike funksjonærer sørget for god service på matstasjonen.

Vegard Turtveit fra Voss IL delte førsteplassen i herreklassen med Torgeir Skare Thygesen, Korlevoll IL/Team LeaseplanGO.