TERRENGSYKKEL UNGDOMSCAMP, TRYSIL

Skjermbilde 2018-04-30 kl. 11.07.21

Hva får man om man melder seg på Terrengsykkel Ungdomscamp i Trysil, arrangementsansvarlig Tonje Sameien?

– På ungdomscampen får du oppleve sol og varme, øde strender og krystallblått hav! Neida. Dette er arrangementet for deg som ønsker å forbedre ferdighetene dine og samtidig ha det gøy sammen med andre syklister. Hovedfokuset er på stisykling, teknikk og turglede. Her vil du få masse gode tips og råd, kombinert med utfordringer og elementer i alle vanskelighetsgrader. Campen er like moro for deg som ønsker å satse på sykling, som for deg som rett og slett bare synes at sykling er det morsomste i verden – akkurat som veldig mange andre. Vi ønsker å bidra til å gi deltakerne trygghet på sykkelen slik at de kan utforske alle muligheter du har på to hjul. 

Hvem er det som kommer hit?

Deltakerne her er mellom 10 – 17 år. Størstedelen er deltakere i 13-15-årsalderen. I fjor hadde vi med oss enduro-syklisten Joline Johanson, hun er med i år også og sammen med henne setter vi sammen et bra team med instruktører som skal legge til rette for en opplevelsesrik helg.

Hva må man være forberedt på før man kommer? 

Man må være forberedt på å være i aktivitet hele dagen og å måtte utfordre komfortsonen sin litt – innenfor rimelighetens grenser. Man må også være forberedt på at enkelte saker trengs å øves på, men det gjør det bare enda morsommere når man får det til! Du må også være forberedt på at du får et godt utbytte av campen – en uke med sykling, balanseøvelser, hopping og teknikk gir resultater.

Hvor gjør man av foreldrene sine imens? 

– Foreldrene kan gjøre akkurat hva de vil. Vi tar oss av deltakerne fra de blir levert til de blir hentet igjen. Noen foreldre ønsker å være i nærheten av barna sine – og det er jo veldig forståelig! Da kan de booke seg inn på en hytte/hotell i Trysil og være tilgjengelig dersom det trengs. Det er derimot viktig for oss at våre roller som ledere og instruktører respekteres og at barna forholder seg til våre regler og retningslinjer, minner Sameien om. 

24.-29. juni: Terrengsykkel Ungdomscamp, Trysil

Her er stisykling, mestring og lek i fokus. Les mer i egen sak til høyre.  

   

24. juli – 1. august: Ekstremsportveko Youth, Voss

Erfaringsmessig fylles 99 prosent av alle plassene på ungdomsdelen under Veko på Voss. Blant noen av de nye aktivitetene er «Try Paragliding», «Riverboard», «Waterfall Rapelling» og to dagers elvepadlekurs. Målet er å introdusere ungdom til morsomme og lærerike opplevelser, og muligens gi noen smaken på noe mer av denne formen for aktiviteter. 

EKSTREMSPORTVEKO, VOSS

Outdoor Norway

25. juni- 6. august: Ungdomsseilas (14-18 år), flere utfartssteder 

Båtvett og sjøliv går hånd i hånd, og Redningsselskapet arrangerer femdagers ungdomsseilas gjennom hele sommeren, gjennom femdagers kurs. Her får ungdommer anledning til å ta båtførerprøven, men i stedet for å bo på et leirsted flytter alle ombord i en eldre seilskute. I løpet av uka blir gjengen godt kjent og bor tett sammen mens de drar fra sted til sted. Både på leirstedene på land og om bord i skutene består de hektiske dagene av både teori, praktisk sjømannskap og morsom fritid med bading og andre aktiviteter. Det er Redningsselskapet som står bak seilasen, med avganger fra Oslo, Arendal, Fredrikstad, Kragerø, Kristiansand, Husøy på Senja og Tønsberg. Redningsselskapet arrangerer også sommerskole for de enda yngre. 

 

28. juni - 1. juli: Friluftsskole (10-13 åe), Røst

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom i alderen 10-13 år, der målet er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsskolene inneholder noen obligatoriske tema, som kartforståelse, allemannsretten, leir og tur/ekspedisjon. Friluftsaktiviteter varierer fra år til år og kommune til kommune. Lofoten friluftsråd arrangerer friluftsskoler i seks medlemskommuner, så sjekk friluftskole.no for å finne tilbud i din nærkommune. 

FRILUFTSKOLEN

Skjermbilde 2018-05-22 kl. 13.14.29

Friluftskolen arrangeres som ferietilbud i en rekke kommuner gjennom sommeren. 

22. – 28. juli: ASKR, Vesterålen

Den årlige kajakkfestivalen arrangerer ungdomscamp for første gang i år, der ungdommer fra 15–19 år kan melde seg på kajakkurs (våttkort) og får lære seg turlivets gleder og utfordringer, som telting, fyring i primus, lage mat i felten og bekledning.

1. – 7. juli: Surfeleir, Hoddevik (ukeskurs hele sommeren)

LaPoint arrangerer ukeskurs for ungdom på tre forskjellige nivåer gjennom hele sommeren. Surfcampen er et stort hus tilpasset for lek og moro hvor vi har sengeplass for 20 ungdommer. Huset har alt man trenger, fra sosiale fellesrom, WiFi, bad, kjøkken, stue, baderom og vaske- og tørkerom. Utenfor campen har vi en stor hage, perfekt for aktiviteter som fotball, volleyball, gå på line, skateramp, spille kubb og mer. To store fellesterasser gjør det mulig å kose seg med ute-frokost eller grilling i solen, samt en badestamp om vi trenger å varmes opp etter surfen. Surfcampen er et perfekt sted for å sosialisere og bli kjent.

Saken fortsetter nedenfor. 

  

6. – 10 august: Newton Camp, Bergsdalen (12-14 år)

Bergen og Hordaland Turlag (DNT) inviterer i slutten av sommerferien til tur i Bergsdalen  for fem dager fylt med spennende eksperimenter, lage Newton-mat (mat i naturfagsånd), padle kano, fiske og utforske området. ! Her skal vi gjennomføre morsomme eksperimenter, lære litt kart og kompass, kanskje sove ute, og kose oss ute med ulike aktiviteter som er naturfaginspirert.

NEWTON CAMP, BERGSDALEN

Skjermbilde 2018-05-09 kl. 11.20.22

14. – 15. august: Laksefiskekurs (13-18 år), Gaula

Det er godt kjent at gjennomsnittsalderen i lakseelvene bare blir høyere og høyere. Gaula Natursenter gjennomfører kurs i Dette kurset blir gjennomført i elva Gaula, og ungdommer får lære både sluk og fluefiske. Her er det også instruksjon i fluebinding, laksens biologi og livssyklus.

 

21. juni – 13. august: Tomm Murstad Sjøleir på Høyerholmen 

En ukes sommerleir for deg mellom 9 og 15 år. Her er målet at barn og unge skal få følelsen av å mestre alle typer vannsport og gjøre de trygge i sin ferdsel på sjøen. Her kan 67 deltakere more seg gjennom en uke, med seiling, motorbåtkjøring, vannski, wakeboard, wakesurf, kneeboard, rumperistere, mageristere, banan, sofa, sombrero, badeland, trampoliner, roing, sjøvettsopplæring, sandvolleyball, klatring, makramè, slakk line og overnattingstur med vår splitter nye 50 fots Bavaria seilbåt. Oppmøte i Sandvika. 

LES OGSÅ:  Oversikt over sommerens festivaler