Turneen besøker 14 land og Norge er de neste på lista! Oslo er allerede utsolgt, men det er fremdeles billetter igjen i de andre byene. 

UTE gir bort 2 billetter til hver av arrangementene. Delta i konkurransen på vår Facebook-side!

Annonse

Oslo: 27. november, Edderkoppen Scene kl. 7:30 

Trondheim: 28.11, Prinsen Kinosenter kl. 8.30

Bergen: 29. november, Magnus Barfot kl. 8.30

Lunag Ri (E.O.F.T. Edit, 20 min) 2016

Når David Lamas lukker øynene og tenker på Nepal, er ikke snødekte fjell det første han tenker på. I stedet ser han for seg grønne daler, og den lille landsbyen hvor faren hans vokste opp. Den østerrikske alpinisten var tidlig ute med å reise til Nepal. Da han var en en liten gutt, pleide foreldrene hans å bære ham rundt på ryggen. Nå er det foreldrene som følger etter sin sønn, og David som bestemmer tempoet. Familien har kommet for å besøke farens slektninger. Den er ikke Davids eneste motivasjon for å dra til Nepal. Denne gangen er han også tiltrukket av de høye fjellene. Sammen med den amerikanske tindebestigeren Conrad Anker ønsker han å klatre Lunag Ri (6907 moh.), et ubesteget fjell med en teknisk utfordrende nordvest-rygg. Gitt Davids lette og raske klatrestil og med Conrads erfaring fra ekspedisjonsklatring bør det ikke være umulig for dem å takle fjellet. Men de har undervurdert det krevende partiet.

LunagRi1

Produsent: HelliVentures, Tyskland.

Down To Nothing (E.O.F.T. Edit, 30 min) 2015

Når du har erobret verdens høyeste topp, hva annet er det å satse på? Det betyr i hvert fall ikke at andre mål er lettere å oppnå, noe den amerikanske alpinisten Hilaree O'Neill finner ut på sin «anti-Everest»-tur. Sammen med Mark Jenkins, Emily Harrington, Cory Richards og Renan Ozturk, ønsker Hilaree å klatre det som sies å være den høyeste toppen av Sørøst-Asia – for ingen vet nøyaktig hvor høy Hkakabo Razi egentlig er. For å prøve og finne det ut, gjør hele ekspedisjonsmannskapet den lange, slitsomme reisen gjennom det nordlige Myanmar. Stille ut fra Rangoon, via et vaklevorent tog, og videre ved hjelp av noen motorsyklister som kan frakte dem over gjørmete veier, før de kan begynne på en 10-dagers fottur i jungelen. Så kommer Hkakabo Raz etter hvert til syne. En god del av utstyr og mat måtte legges igjen. For hver meter her oppe i høyden blir det mer og mer tydelig at det er ikke bare er sult som tærer på lagmoralen. Usikkerhet, frustrasjon og skuffelse gjør at veien mot suksess er litt av en balansegang.

DownToNothing10

Produsent: Camp4Collective, USA

When We Were Knights (11 min) 2016 

Matt Blank and Ian Flanders, er de to moderne riddere som slåss mot kjedsomhet? Eller er de bare dedikert til en vært risikofylt sport, alltid på jakt etter neste kick? Det som knytter de to Wingsuit-karene er ikke selvdestruksjon, men et dypt vennskap som gjennom mange år, under hopp og utallige helgeturer, ved bratte klipper og ville fester i campingvognen. Men når en enkelt hopp gjør at vennskapet ryker, gjenstår bare ett spørsmål: Var det virkelig verdt det? 

WhenWeWereKnights2

Produsent: Camp4Collective, USA

The Adventures of the Dodo (25 min) 2016

De kaller seg «The Wild Bunch»: Sean Villanueva O'Driscoll, Ben Ditto og brødrene Olivier og Nicolas Favresse. De elsker å klatre store vegger, og de elsker å feire sine første bestigninger med en spontan jamsession på en fjelltopp eller leir. Selv om sekken er tung det er alltid plass til en fløyte eller en mandolin... Denne gangen har den erfarne klatregjengen registrert seg for en seiltur til Baffin Island på «Dodo´s Delight». Etter en tøff start på Grønland og en skremmende reise gjennom Baffin Bay, kommer "The Wild Bunch" og deres kaptein, pastor Bob Shepton, til slutt til de store veggene i Baffin Island. Klatrerne kan ikke vente med å ta tak i ekte fjell igjen. Kapteinen og hans Dodo nyter sitt velfortjente øyeblikk av fred nede i bukten mens mannskapet er opp på veggene – på jakt etter første bestigninger og god akustikk.

AdventuresOfTheDodo3

Produsent:Reel Rock Film Tour, USA

La Liste (E.O.F.T. Edit, 8 min) 2016

Et fjell som andre frikjørere anser for å være for bratt – det er der moroa begynner for Jérémie Heitz. Med en hastighet på 120 kilometer i timen raser den sveitsiske skiløperen ned til bunnen av dalen. Hans bevegelser kan virke avslappet, men frykten har han i hælene. Denne vinteren har han satt sammen en liste over sine topp 15 4000-metere, inkludert Ober Gabelhorn og Zinalrothorn. Er det mulig å kjøre dem alle i en sesong?

LaListe4

Produsent: Timeline Missions, Sveits

Locked In (E.O.F.T. Edit, 18 min)

Det er ikke deres første kajakkekspedisjon, men denne gangen har Ben Stookesberry og Chris Korbulic, samt Ben Marr og Pedro Oliva tilsynelatende blitt sittende fast – både mentalt og geografisk. Deres mål: Å bli de første padlerne til å følge hele Beriman River gjennom hjertet av Papuan-jungelen, hele veien til Solomon-havet. Fra over elva ser nesten malerisk ut, en svingete turkis linje, men på nært hold det er ingen tvil om det er fullt av fallgruver. Faktisk er det umulig å undersøke de mest kritiske delene av elva grundig – 13 juv inkludert fossefall og klasse 5-vann – før du faktisk kjøre dem. Det betyr at hvert medlem av ekspedisjonen må helt stole på sine egne evner, og på laget. Alle vet at det er ingen returbillett på denne turen. Når de setter kajakkene på Beriman River vil det bare være en vei ut av juvet. Og det ligger 48 kilometer nedstrøms.

LockedInRB2

Produsent: Reel Water Productions, USA

Bli abonnent på UTE og få samtidig full tilgang til alle artikler på utemagasinet.no. Finn ditt tilbud!