Alene på festival

Som årets festivaleventyrer fikk Heather Ørbeck Eliassen (24) en drømmeuke under Norsk Fjellfestival i Romsdalen.

Sist oppdatert: 19. juni 2017 kl 22.07
PRØVEKANIN: Det ble en hektisk festival for Heather Eliassen, som fikk prøvd seg på de fleste aktiviteter i rollen som festivaleventyrer. Her hengende i telt inne på Tindesenteret.
PRØVEKANIN: Det ble en hektisk festival for Heather Eliassen, som fikk prøvd seg på de fleste aktiviteter i rollen som festivaleventyrer. Her hengende i telt inne på Tindesenteret.
Lesetid: 3 minutter

HEATHER ELIASSEN

Skjermbilde 2017-06-19 kl. 22.03.16

Fra Stabekk, ble valgt ut som festivaleventyrer i 2016 på Norsk Fjellfestival i Rauma. Instagram: @festivaleventyreren @heather_el

Ville du på Vinjerock, men fikk ikke billett? Har du lyst til å gå på Galdhøpiggen, men synes at det virker som et ork? Vurderer du Besseggen, men mangler noen å gå med? Har vennene dine brukt opp feriepengene eller fridagene på ferietur med kjæresten?
Dersom du nikker bekreftende inni deg nå, så er du litt som meg. Så hva finner man på da, midt på sommeren, når venninner er på koseturer og du er lei av sommerjobben?

I fjor sommer dro jeg, som følge av alt dette, til Åndalsnes i Romsdalen for å oppleve Norske Fjellfestivalen. Der en finner kjernen av flott natur, fantasi og folkeliv, og også noe jeg også fort kunne legge i samme bane som «Jakten på kjærligheten». 
For å komme til Åndalsnes fra Oslo kan du ta toget. Den siste lille biten fra Dombås til Åndalsnes med Raumabanen tar deg gjennom noen av Norges skjønneste steder. Du føler fort at du glir inn i et bilde av J.C. Dahl, samtidig som banen sender deg til J.K. Rowlings drømmeland, Galtvortekspressen.

LES OGSÅ: Sommerens festivaler

Festivalen viste meg alt fra vakre omgivelser til spennende klatring i Tindesenterets 16-meter høye klatrevegg. Jeg fikk krysset Rampestreken av den lange listen min med Norges fineste bybilder, en panoramautiskt som uten tvil kan måle seg med Aksla, Ekeberg, Fløien og Tyholt. Like fascinerende fikk jeg drømme meg bort i majestetiske omgivelser på Trollstigplatået med Dronningen og Kongen framfor meg.

Jeg fikk kjempe meg over finaleriggen til tv-serien 71° nord, og jeg fikk kaste meg ut mot fossefall på zipines. I Åndalsnes får jeg oppleve alt fra utekjøkken-kurs med Sigrid Henjum. Etter en tre-retters villmarksmiddag med urter, bær og sopp, lærte jeg hvordan jeg kan fylle magen min i skogen med mer enn bare pinnebrød og kvikk-lunsj. Det var å oppleve alt fra el-sykkeltur, sove i hengekøyehotell, padling og fjellturer. Ikke bare fikk jeg opplevelsene, men også mange nye venner og bekjente.

Aktivitetene ledes av profesjonelle turledere, og er tilpasset både barn og voksne. I og med at festivalen nå arrangeres for nittende gang i år, kan en trygt si at festivalen er godt kjent for både folk i distriktet og fjellfolk fra hele landet. Så dersom du melder seg på si én aktivitet hver dag, vil en lett kunne møte mange likesinnete mennesker på få dager. Perfekt, ikke sant? 
Den ultimate jakten på en turkamerat. Litt av poenget med denne festivalen er at du som tilreisende skal få muligheten til å oppleve naturen, og ikke bare se den.

LES OGSÅ: Skagastølsryggen i Jotunheimen
LES OGSÅ: Bli en flinkere fotograf

Familien min mener at jeg bør få fart på kjærlighetslivet. De minner meg alltid om DNTs «lue-regel», som tilsier at single bør ha på seg en oransje lue i naturen dersom man har lyst på kjæreste. Men etter min mening er man ikke alltid like tiltrekkende med lue, og oransje er ikke den letteste fargen å kombinere med resten av turklærne. Så min oppfordring til unge som leter etter en friluftslivspartner, er å droppe luen, og heller melde seg på aktiviteter der en kan møte andre som liker det samme som deg.

NORSK FJELLFESTIVAL

Norsk Fjellfestival i Åndalsnes, i Romsdalen, arrangeres i år 9. – 16. juli, for 19. gang.
Verdt å besøke i området:
• Tindesenteret
• Romsdalseggen
• Trollstigen
• Rampestreken

Naturen kanskje det aller fineste med festivalen. Det er mye vi lite bereiste går glipp av om vi bare legger langturene våre til fjernere strøk som Spania, Japan eller New York. Så kanskje er det nasjonalromantikken som ble min store kjærlighet denne gangen. Og godt er det, for i tillegg til Tinder-daten der ute, eller fyren du blir med hjem etter nachspiel, må sjelen din også få oppleve følelsen av skjønnhet, fantasi og folkeliv.
Hvis det er det du trenger, kanskje du bør ta deg en tur til Romsdalen i sommer?

Klar for tur!
Klar for tur!
Publisert 19. juni 2017 kl 22.07
Sist oppdatert 19. juni 2017 kl 22.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen