– Vi tenker å gi litt tilbake til den norske folkesjela der jo mye springer ut fra fjell og fjellski, sier Christian Nerdrum, som er fjernsynssjef i Fri Flyt og FFTV.  

Fri Flyt og UTE har laget flere instruerende programserier som Toppturskolen og Ekspedisjonsskolen, med positiv respons. Nå utvides tilbudet med Fjellskiskolen, som vil gi et innblikk i fjellskienes fordeler og muligheter.

Les også: Test av fjellski

Les også: Test av smørefrie fjellski

Serien består av åtte innslag som vil handle om valg og bruk av utstyr, skiteknikk i høyfjellet, litt skihistorie og sikkerhet i fjellet. Eventyrer Aleksander Gamme vil snakke om langturer på fjellski. Storebror Pål-Trygve Gamme er hentet inn som fjellskiekspert. Episodene vil vare fra to til ti minutter. 

– Mye er nok litt nerdestoff, samtidig som det er underholdende. UTE er et nisjemagasin og vi føler oss forpliktet til å gå i dybden. Vi våger å tro at det vil fungere i en ellers overflatisk internettkultur, der det handler om å flashe seg gjennom å bli ferdig på null komma niks, sier Nerdrum.

Pål-Trygve Gamme er kjent for sin genuine interesse og innsikt innen fjellski. Han er også med på å utvikle kulturen, tradisjonen og aktiviteten. Han er mye brukt kursholder for DNT og har erfaring på å formidle teknikk og fjellskitradisjoner.

– Det finnes mange fjellski som gjør det mulig å gå lange og raske turer, og samtidig svinge og ha det moro i bratt terreng. Som gammel alpinist ble jeg varig hektet av økt utfordring og mestringsfølelse med fjellski og telemarksving, sier Gamme.   

– Langrenn har blitt så sporty at folk slutter å kikke opp fordi det har blitt for høyt tempo. Kanskje kan fjellski gjøre at du suger opplevelsen mer til deg, sier Nerdrum.

Fjellskiskolen sendes annenhver onsdag på utemagasinet.no. 

HER ER FØRSTE EPISODE

Se også:

Terrengsykkelskolen

Mekkeskolen

Jakten på Villsnøen  

Twintipedia