– Vi tenker å gi litt tilbake til den norske folkesjela der jo mye springer ut fra fjell og fjellski, sier Christian Nerdrum, som er fjernsynssjef i Fri Flyt og FFTV.  

Fri Flyt og UTE har laget flere instruerende programserier som Toppturskolen og Ekspedisjonsskolen, med positiv respons. Nå utvides tilbudet med Fjellskiskolen, som vil gi et innblikk i fjellskienes fordeler og muligheter.

Annonse

Les også: Test av fjellski

Serien består av åtte innslag som vil handle om valg og bruk av utstyr, skiteknikk i høyfjellet, litt skihistorie og sikkerhet i fjellet. Eventyrer Aleksander Gamme vil snakke om langturer på fjellski. Storebror Pål-Trygve Gamme er hentet inn som fjellskiekspert. Episodene vil vare fra to til ti minutter. 

– Mye er nok litt nerdestoff, samtidig som det er underholdende. UTE er et nisjemagasin og vi føler oss forpliktet til å gå i dybden. Vi våger å tro at det vil fungere i en ellers overflatisk internettkultur, der det handler om å flashe seg gjennom å bli ferdig på null komma niks, sier Nerdrum.

Pål-Trygve Gamme er kjent for sin genuine interesse og innsikt innen fjellski. Han er også med på å utvikle kulturen, tradisjonen og aktiviteten. Han er mye brukt kursholder for DNT og har erfaring på å formidle teknikk og fjellskitradisjoner.

– Det finnes mange fjellski som gjør det mulig å gå lange og raske turer, og samtidig svinge og ha det moro i bratt terreng. Som gammel alpinist ble jeg varig hektet av økt utfordring og mestringsfølelse med fjellski og telemarksving, sier Gamme.   

– Langrenn har blitt så sporty at folk slutter å kikke opp fordi det har blitt for høyt tempo. Kanskje kan fjellski gjøre at du suger opplevelsen mer til deg, sier Nerdrum.

Fjellskiskolen sendes annenhver onsdag på utemagasinet.no. 

Se også: