Gruppen hadde tilbragt nesten fire uker i fjellet og over en måned hjemmefra da de nådde toppen på det 8201 meter høye fjellet som ligger på grensen mellom Nepal og Tibet.

De syv ekspedisjonsmedlemmene som nådde toppen var en del av Hvitserk & Eventyrreiser AS første ekspedisjon til Cho Oyo.
 Med leder, guider og ekspedisjonmedlemmer var det totalt 14 personer i tillegg til lokale sherpaer satte ut for å bestige fjellet.

 To av de som nådde til topps var danske Birgitte Frost Nøhr som sannsynligvis er første danske kvinne til å bestige fjellet, og 20 år gamle Odd Tokle Sæbø som trolig er den yngste nordmann til å nå toppen.
 
 Syv av de fjorten ekspedisjonsmedlemmene måtte etterhvert gi opp håpet om å nå toppen etter å blant annet ha slitt med forkjølelseslignende symptomer og kraftig hoste.
 
 I en pressemelding sier Hvitserk & Eventyrreiser AS:
 Fire personer har vært nødt til å komme seg helt ned fra høyden, og er nå i fin form. De tre siste var med nesten frem til toppstøtet før de måtte snu. De tente lys for turvennene i Advanced Basecamp, og så dem på vei ned fra toppen, som i formiddag var badet i sol. Nå skal de bake kake og forbereder skikkelig velkomst i morgen.