Til topps på Cho Oyo

Tirsdag morgen nådde en norsk ekspedisjon toppen av Cho Oyo, verdens 6.høyeste fjell.

Sist oppdatert 1. oktober 2009 kl 14.24
foto: Inge Meløy
foto: Inge Meløy

Gruppen hadde tilbragt nesten fire uker i fjellet og over en måned hjemmefra da de nådde toppen på det 8201 meter høye fjellet som ligger på grensen mellom Nepal og Tibet.

De syv ekspedisjonsmedlemmene som nådde toppen var en del av Hvitserk & Eventyrreiser AS første ekspedisjon til Cho Oyo.
 Med leder, guider og ekspedisjonmedlemmer var det totalt 14 personer i tillegg til lokale sherpaer satte ut for å bestige fjellet.

 To av de som nådde til topps var danske Birgitte Frost Nøhr som sannsynligvis er første danske kvinne til å bestige fjellet, og 20 år gamle Odd Tokle Sæbø som trolig er den yngste nordmann til å nå toppen.
 
 Syv av de fjorten ekspedisjonsmedlemmene måtte etterhvert gi opp håpet om å nå toppen etter å blant annet ha slitt med forkjølelseslignende symptomer og kraftig hoste.
 
 I en pressemelding sier Hvitserk & Eventyrreiser AS:
 Fire personer har vært nødt til å komme seg helt ned fra høyden, og er nå i fin form. De tre siste var med nesten frem til toppstøtet før de måtte snu. De tente lys for turvennene i Advanced Basecamp, og så dem på vei ned fra toppen, som i formiddag var badet i sol. Nå skal de bake kake og forbereder skikkelig velkomst i morgen.
 
 

Publisert 1. oktober 2009 kl 14.24
Sist oppdatert 1. oktober 2009 kl 14.24
Relaterte artikler
Rekordforsøk på Sydpolen

Vincent jakter norsk Sydpolen-rekord

ÅRETS FJELLGEIT: Odd Eliassen mottar den ærefulle utmerkelsen Årets fjellgeit under Fjellfestivalen på Åndalsnes 11. juli. Foto: Matti Bernitz
Fra arkivet

Fjellgeita Odd

Vandring i Patagonia

Eventyrlige Patagonia

pigg torner
Reisebrev fra Patagonia

Ikke ta allemannsretten for gitt

Seiltur i Vest-Afrika

Gambia – Afrikas smilende kyst

Ingrid Christensen polarhistorie antarktis
De første kvinnene i Antarktis

De første kvinnene i Antarktis 

Eventyr i ørkenen

I ødemarka uten vann

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue