Svalbard rundt

Sebastian Plur Nilssen og Ludvig Fjeld skal forsøke å bli de første i verden til å padle rundt Svalbard. 1. juli legger de ut på langtur fra Longyearbyen.

Sist oppdatert: 29. juni 2010 kl 15.13
Sebastian Plur Nilssen og Ludvig Fjeld skal padle rundt Svalbard.
Sebastian Plur Nilssen og Ludvig Fjeld skal padle rundt Svalbard.
Lesetid: 3 minutter

Nitti dager har de to 22-åringene tenkt å bruke på den 2000 km lange ekspedisjonen rundt øygruppa. Turen tenker de å gjennomføre uten noen form for etterforsyninger, og dette blir første gang de drar på en så omfattende padleekspedisjon.

- Vi har padla i mange år og synes det er en morsom og utfordrende form å dra på tur. Vi pleier å dra på en lang tur hver sommer i tillegg til mange turer ellers i året, men denne turen begynte vi såvidt å planlegge høsten 2008. Vi hadde lyst på et skikkelig eventyr som krevde nøye planlegging og masse trening. Ekstra morsomt er det at ingen har klart det før, sånn at vi må finne egne løsninger på hvordan vi skal klare det.

Mye forberedelse

De to guttene har brukt mye tid på å forbrede seg til turen, og de gleder seg nå til å sette seg i kajakkene i Longyearbyen og begynne å padle.
- Vi har store forventninger til naturen og dyrelivet der oppe. Vi gleder oss til å se isbjørn, hvalross, fjellrev, jakte, fiske, dra kajakkene på isen, og i det hele tatt være på ekspedisjon. Det blir et eventyr for livet! Vi gleder oss mest til store utfordringer hvor vi må finne på smarte løsninger for å klare og gjennomføre. Dette vil også bli en relativt hard tur rent fysisk, så vi gleder oss til å teste oss selv og om planleggingen av kostholdet og alt virker som det skal.

Hva tror dere blir de største utfordringene?

- Det blir nok å konstant stå opp og gå inn i bløte klær hver morgen og etter hver pause. Den første måneden vil vi padle rolig for å klare å restituere oss helt, sånn at vi bare blir i bedre og bedre form for hver dag. Etterhvert når vi kommer nordover kommer vi til områder hvor vi kanskje må padle lange distanser uten å kunne gå i land pga drivis og kalvende isbreer. Der er vi nødt til å være helt friske og opplagte. Og vi er veldig spente på hvor store utfordringer drivisen vil gi oss. Det verste er trolig hvis vi får dårlig vær eller isforhold over lengre perioder, det er frustrerende å ligge værfast lenge og komme etter "skjemaet" når man vet det er langt igjen!

Sebastian og Ludvig har planlagt å oppdatere bloggen sin hver dag over satelittelefon. Du kan følge dem på:www.svalbard360.com

P1010297
P1010297
P2251505
P2251505

Gled deg også til høstens utgave av UTE, som kommer i salg 20 september. Da handler hele bladet om ekspedisjoner, og du får vite det du trenger for å kunne realisere den store ekspedisjonsdrømmen!

Publisert 29. juni 2010 kl 15.13
Sist oppdatert 29. juni 2010 kl 15.13
annonse
Relaterte artikler
Kvasse formasjonar: I dei øvre og vestre delane er Kvenna liten, men har klart å riva i dei mjuke laga av fylitt. I aust er desse laga vekke og, glatt grunnfjell ligg i dagen. Foto: Martin Vonheim
Padling på Hardangervidda

På gjensyn, Kvenna

tissetrakt for jenter
Smarte triks på lange turer

Ekspedisjonstips fra friluftsekspertene

vincent colliard
Knuste norsk rekord på Sydpolen

Knuste norsk fartsrekord

Her jager Eirik Skjevdal vekk bjørn

– Ha deg vekk

Continental Divide Trail på 124 dager

– Jeg følte meg ikke helt ferdig

cato zahl pedersen
Zahl Pedersens metode

Zahl Pedersens metode

annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen