Baffin Babes har vært ute på nye eventyr. Denne gangen har de krysset Syd Georgia på ski. Med spesiallagede pulker avsaget på midten, som kunne brukes til å både bære og dra, har de beveget seg i svært variert og krevende terreng over den sub-antarktiske øya. Turen gikk over all forventning, bortsett fra et og annet sjøsykt øyeblikk.

Har dere hatt en fin tur?
- Vi har hatt en fabelaktig tur! Syd Georgia er en herlig blanding av råskap og magi. Naturen er dramatisk og vakker, været er heftig, og dyrelivet er unikt med pingviner, seler og reinsdyr i herlig samspill.

Var turen som forventet?
- Turen var bedre og mer innholdsrik enn det er mulig å forvente seg. Bortsett fra én ting. Seilturen. Den 800 sjømil lange seilturen fra og til Falklandsøyene var mye, mye verre enn vi hadde forestilt oss. Det var forferdelig. Vi spydde som griser alle tre og var sjuke hele veien. Emma vurderte å hoppe over bord, og vi følte alle at vi kom et skritt nærmere døden…

Noen høydepunkter?
- Høydepunktene fra denne turen er utallige. Hvis noe skal nevnes må det vel være da vi gikk i land på Salisbury Plane og en gjeng pingviner kom mot oss for å ønske velkommen. Vår egen velkomstkomité! Og oppover sletta var det tusener på tusener av pingviner. Det var helt outstanding! Tårene trillet og hjertet banket sterkere. Helt sant!

Var det noe som ikke gikk som planlagt?
- Seilturen ned tok 4 døgn og hjemturen 5 døgn. Det var mer enn forventet, og det spiste av vår turtid på Syd Georgia, noe som var synd.
På hjem-seilaset fikk vi en stor flenge i hovedseilet og det kunne ikke brukes. Noen timer senere røk det som fester fokken til bommen, og hele fokken ble revet i stykker. Vi gikk for motor det siste døgnet inn til Port Stanley.

Har dere lagt noen nye turplaner underveis?
- Nå skal vi bruke tid på å la alle inntrykkene fra denne turen synke. Kose oss med opplevelsene og ta vare på alle minnene. Og hvis ryktene stemmer så er topptursesongen i gang i Norge, og vi gleder oss til å hive oss med!
Så får vi se videre. Det vi vet sikkert er at det ikke blir noen seiltur med det første!

Du kan lese mer om Baffin Babes og deres eventyr på hjemmesiden, eller følge med på facebook-siden deres.