Se min RYGGSEKK

Nina Jensen jobber døgnet rundt for å bevare naturen, men aldri før har hun hatt mindre tid til å oppleve den. Hennes 23 år gamle sekk har imidlertid ikke gitt opp håpet om nye friluftsminner.

Sist oppdatert: 17. april 2017 kl 08.00
GRØNN HVERDAG: Et stort tre pryder bakgården til WWF-kontoret, ellers er det biologiske mangfoldet relativt begrenset. Foto: Line Hårklau
GRØNN HVERDAG: Et stort tre pryder bakgården til WWF-kontoret, ellers er det biologiske mangfoldet relativt begrenset. Foto: Line Hårklau
Lesetid: 3 minutter

Nina Jensen kunne egentlig tenke seg å snakke om sine høyt elskede, gamle fjellsko. Men ettersom de måtte vike for et par nye og spreke på 40-årsdagen, etter nesten 25 års tro tjeneste, ble det ryggsekken i stedet.

Sekken har vært med siden den ble innkjøpt da Nina var 18 år og skulle studere ex. phil. på Bali. Sekker av samme type selges på finn.no for en billig penge, men ellers er det få spor etter den.

Hvordan vil du karakterisere sekken din?
– Som en trofast og lojal venn som ikke gir meg opp til tross for at den får svært lite oppmerksomhet. Den viser at gammelt vennskap ikke ruster.

Hva er ditt forhold til friluftsutstyr?
– Jeg er samboer med en utstyrsfreak som er veldig opptatt av å ha utstyret i orden, og som synes det er gøy med nye ting. Jeg får indirekte oppleve mye av det nye utstyret, men det har aldri vært viktig for meg. Men jeg skal jo innrømme at det å ha et litt bedre liggeunderlag og en litt tykkere og mer komfortabel pose, eller et telt med bedre ventilasjon gjør at turopplevelsen blir bedre. Det er jo en grunn til at det foregår en videreutvikling av friluftsutstyr. Det er nok mer min selvpålagte nøkternhet både i forhold til jobben jeg har, men også fordi jeg synes man skal kunne greie seg med det man har.

Foretrekker du generelt brukt fremfor nytt?
– Ja, det gjør jeg. Fortrinnsvis foretrekker jeg å bruke mitt eget litt i overkant lenge. Jeg er veldig opptatt av å ta godt vare på de tingene jeg har, jevnlig vaske og vedlikeholde, sy sømmer som har røket, olje og smøre. Der tror jeg det er mange som synder og feiler. Hvorfor har vi kommet til et bruk og kast-samfunn hvor alt skal byttes ut hele tiden? Det er jo helt skrekkelig praksis. 

Hvordan vil du oppsummere friluftslivet ditt så langt?
– Det har jo vært gjennom litt ulike faser, vil jeg si. På mange måter er det jo friluftslivet mitt og fascinasjonen og forelskelsen i naturen som har fått meg hit jeg er i dag. Og så er det jo litt paradoksalt at jeg jobber med dette natt og dag, noe som gjør at jeg aldri har tilbrakt mer tid innendørs enn det jeg gjør nå. Det gjør at jeg har en dyp lengsel etter friluftsliv, og prøver dermed å fylle de ledige stundene som jeg har med nettopp dette. Enten det da er skiturer på Norefjell, dykking i Oslofjorden eller å rømme til Lofoten, som på mange måter er en av mine drømmedestinasjoner for friluftsliv. 

Hvilke ambisjoner har du for sekken fremover?
– Det må jo være å ta den mye mer i bruk. Jeg ser også viktigheten av å ta seg litt fri i hverdagen og komme seg ut. Man blir helt utslitt av å bare jobbe og jobbe og ikke få nyte noen av den naturen man faktisk jobber for å bevare, sier hun.

Harde fakta

  • Merke: McKinley

  • Modell: Northpark 85L

  • Kjøpt i: 1995

 

GODT BRUKT

En hyllest til godt brukt friluftslivsutstyr. Har du klær eller utstyr som har vært lenge i bruk, som du ikke klarer å kvitte deg med, som kunne passet i denne spalten? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss en e-post

Publisert 17. april 2017 kl 08.00
Sist oppdatert 17. april 2017 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
Sydvang Montana test av vandresekker
Test av storsekker (85-110 L)

Test av Sydvang Montana Vandresekk 85 liter

tilpassing av ryggsekk tursekk utemagasinet
Slik tilpasser du tursekken

Slik tilpasser du tursekken

norrøna recon para ranger storsekk
Test av Norrøna Recon Para Ranger Syncron Pack

Norrøna Recon bæresystem får toppscore

test av Salewa Alptrek Pro 65+10
Test av Salewa Alptrek Pro 65 +10 L (unisex)

Test av Salewa Alptrek Pro 65 +10 L ryggsekk (unisex)

exped thunder 70 L
Test av storsekker

Test av Exped Thunder 70 L

annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen