Et bål hører gjerne med på tur, særlig om høsten. Men hvorfor gjøre bålet større enn nødvendig? Særlig i bynære strøk er det spor av mange som har tent bål, og mange steder er det lite dødved å finne. Det er her Solo Stove kommer inn. 

Solostove er laget i rustfritt stål, og intensjonen er at du skal slippe å være avhengig av gass og bensin, når du likevel kan fyre opp med småkvist, pinner og dødved som du finner i skogen. Konstruksjonen gjør at at kald luft trekkes inn og forvarmes før den forbrennes. Det gjør at du unngår røyk og sot samtidig som du utnytter brenselet maksimalt. 

Annonse

Det er forholdsvis lett å holde kvistbrenneren i gang, og det trengs ikke så mye brensel. Fordi det er så smått, er det også fort gjort å la det brenne ut når tiden er inne for det. Å koke opp vann i den medfølgende beholderen tar omtrent et kvarter på det mest effektive. Er du avhengig av kun Solo Stove for vannkoking, så kan det være et prosjekt å samle tørt brensel underveis, framfor rå pinner og kvister når du kommer fram. 

Solostove mini tar ikke mye plass, og den kommer med et etui som tar hensyn til renhold når du skal pakke den ned etter bruk. Når den er sammenpakket, er den på størrelse med en blikkboks.

Prisen er i stiveste laget, men den er unektelig en fin kilde til varme på småturer og bynære turer, når et stort bål ikke er nødvendig eller ønskelig. Den etterlater seg unødvendige sår i naturen. UTEs villmarking-ekspert Matt Skuse synes nordmenn bruker uforhoholdsmessig mye tid på bål

UTE har testet minivarianten, som er ment for 1-2 personer, men Solostove kommer i større varianter, også til hyttebruk som alternativ til for eksempel bålpanner.

Skjermbilde 2018-10-22 kl. 08.36.48
Skjermbilde 2018-10-22 kl. 08.36.56

+ Enkel og smart konstruksjon, velegnet for småturer, rentbrennende

– Vannkoking kan ta tid, stiv pris 

solostove mini

Vekt: 476 gram
Høyde: 11x15 cm

Pris: 1199,-