SOLOSTOVE MINI

Vekt: 476 gram
Høyde: 11x15 cm

Pris: 1199,-

Et bål hører gjerne med på tur, særlig om høsten. Men hvor stort bål er egentlig nødvendig? Særlig i folketette og bynære strøk kan det være spor av mange som har tent bål.

Annonse

Mange steder kan det være lite dødved å finne. Det er her Solo Stove kommer inn. 

solostove mini
solostove mini

Solostove er laget i rustfritt stål, og intensjonen er at du skal slippe å være avhengig av gass og bensin, når du likevel kan fyre opp med småkvist, pinner og dødved som du finner i skogen.

Konstruksjonen gjør at at kald luft trekkes inn og forvarmes før den forbrennes. Det gjør at du unngår røyk og sot samtidig som du utnytter brenselet maksimalt. 

Det er forholdsvis lett å holde kvistbrenneren i gang, og det trengs ikke så mye brensel. Fordi det er så smått, er det også fort gjort å la det brenne ut når tiden er inne for det.

Å skulle koke opp vann i den medfølgende beholderen tar omtrent et kvarter på det mest effektive. Er du avhengig av kun Solo Stove for vannkoking, bør det være et prosjekt å samle tørt brensel underveis, så slipper du å måtte ty til rå pinner og kvister når du kommer fram. 

Skjermbilde 2018-10-22 kl. 08.36.48
Skjermbilde 2018-10-22 kl. 08.36.48

Solo Stove Lite tar ikke mye plass, og den kommer med et etui som tar hensyn til renhold når du skal pakke den ned etter bruk. Når den er sammenpakket, er den på størrelse med en blikkboks.

Prisen kan oppleves som i stiveste laget, men gjenbrukseffekten drar opp. Den er unektelig en fin kilde til varme på småturer og bynære turer, når et stort bål ikke er nødvendig eller ønskelig.

Selv om sporløs ferdsel er noe mange er opptatt av, synes for eksempel Villmarkingen-programleder Matt Skuse at nordmenn bruker uforhoholdsmessig mye tid på bål

UTE har testet minivarianten, som er ment for 1-2 personer, men Solostove kommer i større varianter, også til hyttebruk som bålpanner.

Skjermbilde 2018-10-22 kl. 08.36.56
Skjermbilde 2018-10-22 kl. 08.36.56

+ Enkel og smart konstruksjon, velegnet for småturer, rentbrennende

– Vannkoking kan ta tid 

Vekt: 476 gram
Høyde: 11x15 cm

Pris: 1199,-

Solo Stove