/ Sykkel

TEST: DBS Core SLP 24

Skuffende utstyrsnivå fra DBS.

Sist oppdatert: 23. april 2017 kl 13.40
LITT SKUFFENDE: DBS Core har en behagelig og oppreist sittestilling, men det er spart inn på en del komponenter. Foto: Audun Holmøy Røhrt
LITT SKUFFENDE: DBS Core har en behagelig og oppreist sittestilling, men det er spart inn på en del komponenter. Foto: Audun Holmøy Røhrt

DBS Core SLP 24

Pris: 4999,-

Vekt: 10,66 kilo

Styrebredde: 59 cm

Akselavstand: 98,5 cm

Bakstag: 41,3 cm

Høyde: 57 cm

DBS har til denne testen levert modellen Core 24. Det er 21 girs sykkel som leveres med en blanding rimelig Shimano og SRAM gir. Vekten er omtrent en kilo høyere enn de letteste i testen.

Sittestillingen er behagelig og komfortabel og er blant de mer oppreiste. Det er bra for barn som først og fremst skal bruke sykkelen til og fra skole og som kanskje ikke er så vant med å sykle. Ståhøyden over rammen er middels høy, og potensiale for å vokse med sykkelen er også midt på treet. Styret har en fin bredde og har en liten bøy oppover som også bidrar til en behagelig sittestilling.

SRAM-skifterne som er brukt, oppleves som like enkel å håndtere som konkurrentens tilsvarende modeller og i vår testperiode slapp vi det evinnelige problemet med holker som sklir, som Shimano sliter med. Pluss for justerbare bremsehendler.

IMG_5278_DBS
IMG_5278_DBS

SRAM gripshift fungerer bra og har holker som sitter fast.

IMG_5284_DBS
IMG_5284_DBS

Enklere og tyngre hjulakslinger enn det man kan forvente på DBS sykkelen.

Utstyrspakken på sykkelen er skuffende og vi hadde forventet mer av et merke som gjerne vil forbindes med å gode sykler for folk flest. Enkle og tunge hjulakslinger i stedet for hurtigkoblinger,enkel bunn på felger og krankarmer av enkel kvalitet. Selve testsykkelen kom med kast i felgen som gjør at bremsene tar dårligere og vanskelig å justere. Dette kan nok være tilfeldig, men greit å ha et øye på hvis man vurderer sykkelen. Dekkene er fine med godt volum og knaster for variert bruk.

Få ting ville gledet mer enn at DBS kom tilbake til gammel storhet, men med denne modellen har det blitt spart og spinket for mye, og opplevd kvalitet holder ikke mål. Synd for DBS har egentlig et perfekt utgangspunkt for å lage en sykkel med god sittestilling som kunne egnet seg bra for unger flest.

+ dekk, justerbare bremsehendler

– felger, akslinger, generelt enklere utstyrsnivå

Publisert 21. juli 2016 kl 11.23
Sist oppdatert 23. april 2017 kl 13.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen