Når mørket kryper på, handler det, for mange friluftsmennesker, om å få tiden til å gå fram til soloppgang og morgendagens etappe. Men det å legge seg til å sove med det samme, skaper da ingen minner fra overnattingsturen som det er verdt å ta med seg hjem? Dessuten er det mye man kan gjøre for å øke komforten i soveposen. 

Det er lett se at Inge og Markus Wegge er glad i å campe. Her deler de sine råd om hvordan man skaper hygge i teltet.

Slik skaper Wegge-brødrene teltkos

  1. Lag te og kaffe. Ha derfor alltid med kokt vann inn i teltet, enten på termos eller på kjelen i forteltet. 

  2. Lag deg en varmeflaske av en flaske som tåler varmt vann. Denne er deilig å ha i fotenden, men kan også legges inni våte sokker og våtter, for å tørke disse. 

  3. Du kan også tørke klær inntil kroppen, inni posen. Ulempen er at fukten brer seg utover i posen, og du kan bli kald. Heng eventuelt opp en tørkesnor.

  4. For å få mest mulig komfort, er det lurt å kun ta med det mest nødvendige inn i innerteltet. La resten ligge i ytterteltet. 

  5. Ha med en kortstokk, eller tegn opp brettspill-brett på liggeunderlaget ditt! Bruk blader eller småstein til spillbrikker. 

  6. Ha et chair-kit på liggeunderlaget. Da kan du sitte med ryggstøtte. 

  7. Om du er på kjærestetur og det er spesielt kaldt, så er et romantisk supertriks å sette sammen soveposene. De fleste poser har samme glidelåstype, så da zipper man dem først helt opp, og kobler så glidelåsen på den første posen til glidelåsen på den andre posen.

– Dette er virkelig koselig, det anbefales, avrunder Markus. 

Se alle episodene av serien På naturens premisser her.

PÅ NATURENS PREMISSER

Navnet Wegge ble først kjent da Inge Wegge og Jørn Nyseth Ranum fant seg en strand i Lofoten hvor de overlevde på utgått mat og bygget hus av drivved og søppel. Nordfor sola-prosjektet ble til en film som høstet en rekke internasjonale priser. Senere fikk brødrene Inge, Markus og Håkon oppmerksomhet for filmen Bjørnøya, hvor de også hadde som mål å leve mest mulig av naturen. Her deler de kunnskapen de har tilegnet seg om bærekraftig friluftsliv.