Kunsten å hygge seg i teltet

Er dagen over når teltet er satt opp og soveposen rullet ut? Friluftsekspertene Inge og Markus Wegge synes ikke det.

Sist oppdatert 15. oktober 2019 kl 07.00

Når mørket kryper på, handler det, for mange friluftsmennesker, om å få tiden til å gå fram til soloppgang og morgendagens etappe. Men det å legge seg til å sove med det samme, skaper da ingen minner fra overnattingsturen som det er verdt å ta med seg hjem? Dessuten er det mye man kan gjøre for å øke komforten i soveposen. 

Det er lett se at Inge og Markus Wegge er glad i å campe. Her deler de sine råd om hvordan man skaper hygge i teltet.

Slik skaper Wegge-brødrene teltkos

  1. Lag te og kaffe. Ha derfor alltid med kokt vann inn i teltet, enten på termos eller på kjelen i forteltet. 

  2. Lag deg en varmeflaske av en flaske som tåler varmt vann. Denne er deilig å ha i fotenden, men kan også legges inni våte sokker og våtter, for å tørke disse. 

  3. Du kan også tørke klær inntil kroppen, inni posen. Ulempen er at fukten brer seg utover i posen, og du kan bli kald. Heng eventuelt opp en tørkesnor.

  4. For å få mest mulig komfort, er det lurt å kun ta med det mest nødvendige inn i innerteltet. La resten ligge i ytterteltet. 

  5. Ha med en kortstokk, eller tegn opp brettspill-brett på liggeunderlaget ditt! Bruk blader eller småstein til spillbrikker. 

  6. Ha et chair-kit på liggeunderlaget. Da kan du sitte med ryggstøtte. 

  7. Om du er på kjærestetur og det er spesielt kaldt, så er et romantisk supertriks å sette sammen soveposene. De fleste poser har samme glidelåstype, så da zipper man dem først helt opp, og kobler så glidelåsen på den første posen til glidelåsen på den andre posen.

– Dette er virkelig koselig, det anbefales, avrunder Markus. 

Se alle episodene av serien På naturens premisser her.

PÅ NATURENS PREMISSER

Navnet Wegge ble først kjent da Inge Wegge og Jørn Nyseth Ranum fant seg en strand i Lofoten hvor de overlevde på utgått mat og bygget hus av drivved og søppel. Nordfor sola-prosjektet ble til en film som høstet en rekke internasjonale priser. Senere fikk brødrene Inge, Markus og Håkon oppmerksomhet for filmen Bjørnøya, hvor de også hadde som mål å leve mest mulig av naturen. Her deler de kunnskapen de har tilegnet seg om bærekraftig friluftsliv. 

Publisert 15. oktober 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 15. oktober 2019 kl 07.00
Relaterte artikler
brødrene begge kjedelig turmat
På naturens premisser (EP5)

Ikke spis kjedelig turmat!

DENNE KAN DU FIKSE: Ingen grunn til å deppe over en knekt teltstang når du vet hvordan den kan repareres!
På naturens premisser (EP8)

Slik fikser du ødelagt turutstyr

FINT BILDE, MEN... Det finnes tre V-er som hjelper deg å finne rett teltplass. Opptil flere av dem er definitivt ikke tatt hensyn til her.
På naturens premisser (EP7)

Finn den beste teltplassen

SOVER HVOR SOM HELST: Markus Wegge har vært ute en vinternatt før. Med en fjellduk sover han gjerne under åpen himmel – selv i lett regn.
På naturens premisser (EP6)

Å sove under åpen himmel

I SEKK OG POSE? Sliter også du med å få plass til alt i sekken? Da har denne karen, og hans bror, noen verdifulle råd å gi deg.
På naturens premisser (EP3)

13 tips til pakking av tursekken

ER DU SIKKER? Noen ganger kan du, med loven i hånda, overse slike skilt. Allemannsretten har sine begrensninger, men mulighetene er nok enda større. Foto. Christian Nedrum
På naturens premisser (EP2)

Din rett til å bruke naturen

AKTUELLE: Markus og Inge Wegge er fostret opp på frisk luft. I denne nettserien får UTEs lesere nytte av alt det de har lært.
På naturens premisser (EP1)

Brødrene Wegges tips til turplanlegging

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue