Sammen med Visitnorway skal UTE kåre Norges beste UTEsted 2011! Etter et flere timer langt møte, med utrolig mange gode kandidater, er finalistene klare. 
Det er fire finalister som nå står igjen, og fremover skal UTE besøke de fire stedene og finne ut hvorfor en av de fire finalistene skal kunne kalles Norges beste UTE-sted 2011.

Årets UTEsted er et sted hvor det er mye å finne på – UTE i naturen! Er det et flott utgangspunkt for fjelltur? Fine vann til padling? Nydelige stier til sykling? Eller alt på en gang? Norges beste UTEsted gir store friluftsmuligheter for de som bor der, samtidig som det er verdt å besøke for alle som vil dra på aktiv ferie. Aktiviteter vi legger spesiell vekt på er fjellski, toppturer og langrenn om vinteren og fotturer, tinderangling, sykling og padling om sommeren.

Annonse

Juryen la vekt på følgende kriterier:

  • Aktivitetsmulighetene. Hvilke friluftsaktiviteter er det mulig å drive med? Finnes det et mangfold av muligheter? Finnes det naturgitte forhold som gjør dette stedet unikt for visse aktiviteter?

  • Naturen. Er det naturskjønt? Hvilke spesielle sanseopplevelser gir naturen akkurat her?

  • Miljøet. Er det mange som driver UTEliv her? Hva finnes av lokal kompetanse og engasjement for natur og friluftsaktiviteter? Finnes det tilrettelagte tilbud på eller i nærheten av stedet.

De som har sendt inn finalist-forslagene, vinner flotte premier (premie 1 – 4). Ytterligere 14 innsendere vil bli plukket tilfeldig ut, og vil også vinne blant premie 5 – 18. Vinnerne blir kontaktet på Facebook.

Les om premiene her

NB: VINNERLISTEN BLIR OFFENTLIGGJORT 16.JUNI!

De fire finalistene er plukket ut på grunnlag av kriteriene ovenfor, og juryen har lagt vekk på begrunnelsene i de innsendte forslagene. Noen av stedene har blitt foreslått flere ganger, men det er altså èn av bidragene som vinner.

Her er de fire finalistene:

Digermulen, Lofoten
Rauma, Romsdalen
Sogndal
Rjukan 

Finalistene blir presentert i magasinet UTE og på utemagasinet.no i midten av september. Til slutt blir det stor nettavstemning mellom de 4 vinnerkandidatene, og det stedet som får flest stemmer vinner. Avstemningen avsluttes 15. oktober, og det er da klart hvilket sted som kan smykke seg med tittelen ”Norges beste UTEsted 2011”