Scott Supertrac Ultra RC

Pris: 1899 kroner 

Hældropp: 8 mm

Sålehøyde: 29/21 mm

Vekt: 344 gram (str. 43)  

 

skala
9/10

Skoene har den karakteristiske gule sålen vi kjenner fra andre Scott-modeller. Det kalles wet rubber. Under er det et dypt mønster.

De har mye demping og en markert avrundet rockerform under sålen, som kan gi assosiasjoner til «Masai-skoene» fra MBT som var populære for noen år siden. Scott-skoene har en tykk mellomsåle for demping, og denne har kraftig gummiforsterkning utenpå.

Den har også gummiering som beskyttelse rundt foten, særlig foran i tåpartiet. En forholdsvis stiv hælkappe forsterker inntrykket av en solid sko. Overdelen er laget av den sveitsiste produsenten Schoeller, kjent for slitesterke softshellplagg. 

Forsterkningene bidrar også til at dette er testens tyngste sko. Dermed er det en positiv overraskelse hvor lette de føles å løpe med.

Den runde sålen gir en rullende følelse, samtidig som sålen gir like mye respons som demping. Det dype sålemønsteret er merkbart på asfalt, men ikke noe problem. På grus og andre mykere underlag, fungerer det utmerket.

I tillegg er de behagelige. På mer teknisk sti er Supertrac på hjemmebane, her kan du sette foten der du vil og forvente bra grep. De fungerer godt til klyving på bratte fjellstier.

Er underlaget vått eller gjørmete, får du nytte av det kraftige sålemønsteret. Vekten gjør nok at noen vil rynke på nesa, og kan være en ulempe når du skal øke farten opp en kneik. Men vi ser ikke bort fra at du får det igjen i form av slitestyrke og terrengegenskaper. 

Scott Supertrac SC gir en gjennomført solid opplevelse med god løpsfølelse og godt grep. 

Skoene leveres også i damemodell under navnet Supertrac Ultra RC Women’s.

VURDERING
Stabilitet
Løpsfølelse
Grep
Demping
Totalt
PLUSS

Overraskende god løpsfølelse Godt grep og stabilitet i teknisk terreng

MINUS

Høy vekt