Inov-8 Road Claw 275 Knit

Pris: 2100 kroner

Hældropp: 8 mm

Sålehøyde: 20/12 mm 

Vekt: 287 gram (str. 42,5) 

Nett: inov-8.com

skala
7/10

De slo gjennom med spesialiserte stiløpesko med lite demping og seig gummi, og den tidligere testvinneren Talon 212 har vært med på tusener av løpebein også i norske skoger. Senere har mer dempede sko kommet til, blant annet Terraultra 260 Graphene, som UTE testet tidligere. 

Road Claw 275 presenteres som er sko for løping på vei, men vel å merke lange turer på de røffeste veiene (the Most Rugged Roads), så det tyder på allsidighet. På foten er Road Claw 275 umiddelbart svært behagelig. Den er bredere i lesten enn tidligere Inov-8-modeller vi har prøvd. 

Inov-8 har lavt dropp på sine sko og pleier å prioritere lav vekt og løpsfølelse framfor voluminøs demping. Det ser ut til å være tilfellet også her. 

På løpetur er Road Claw 275 en lett sko med moderat demping. Den er fin og avslappende å løpe på grusveier med. Til raskere turer har du glede av lav vekt, men den har ikke den rullende rockerfølelsen der du føler du blir dyttet framover. Her må du gjøre jobben selv. På skogssti er den behagelig med bra grep. Men dette er som nevnt en sko for vei i utgangspunktet, og den føles for myk og løs i passformen til å være på hjemmebane på bratte fjellstier. 

Sammenlignet med andre Inov-8-modeller både ser og føles den litt anonym. Men Inov-8 Road Claw 275 er en behagelig og lett allround løpesko som er særlig på hjemmebane på grusturer.

De leveres også i damemodell under navnet Road Claw 275 Knit Women’s.

VURDERING
Stabilitet
Løpsfølelse
Grep
Demping
Total
PLUSS

Komfortabel sko God løpsfølelse

MINUS

Ingen spesielle forsterkninger