– Hvordan vil vi merke at du blir sjef for Vinjerock?
– Forhåpentligvis vil jeg ikke ødelegge alt det bra er bygget opp. Jeg har stor respekt for festivalen og vil ikke forandre så mye. Jeg synes den musikalske profilen er veldig bra. Men jeg kommer til Vinjerock som et nysgjerrig friluftsmenneske, og vil gjerne åpne opp festivalen for dem som ikke er så fjellvant. Det er mange som synes det blir eksotisk med en dansk festivalsjef.

Les også Fem eventyrlige topper rundt Eidsbugarden

– Har du vært på Vinjerock tidligere?
– Nei, dette var visst den eneste måten! Jeg har aldri fått tak i billett, men jeg har hørt mye bra om festivalen. Jeg har vært manager for en rekke band og registrerer at det er en festival mange artister vil spille på. Jeg tror vi kan få til veldig mange spennende og store ting framover også. Jeg har vært med på planleggingen av årets Vinjerock sammen med avtroppende festivalsjef John Olav Hovde, og flytter så fort Øyafestivalen er over.

«jeg kommer til Vinjerock som et nysgjerrig friluftsmenneske, og vil gjerne åpne opp festivalen for dem som ikke er så fjellvant.»

– Hva ser du aller mest fram til på årets program?
– Jeg gleder meg helt enormt til å se Kvelertak. Jeg elsker dem og har sett dem tusen ganger, men det blir spesielt å se dem der oppe. Monica Heldal blir også stort. Jeg har et plateselskap som hobby og ga ut hennes første utgivelse. Å se henne klatre til topps på Vinjerock blir et høydepunkt. Og så gleder jeg med til å se alle friluftsaktivitetene med yoga, bading og multisport, til å smake den lokale maten og møte staben.

– Er det noe du bekymrer deg over?   
– Jeg håper at hunden min vil få seg andre hundevenner, haha. Men jeg er jo spent, siden jeg også skal flytte fra Oslo til Vang.

– Flytter du fordi du må, eller fordi du vil?
– Vinjerock ville gjerne at festivalsjefen skulle bo i Vang, og det er også en vesentlig grunn til jeg søkte på jobben. Jeg har jobbet i Regnskogfondet tidligere, og de tre siste årene som miljøsjef på Øyafestivalen, og er opptatt av bærekraft og natur. Men jeg innser at det ikke er ideelt å sitte på Youngstorget og snakke om det. Jeg vil lære mer om det som skjer ute i Norge og komme tettere på naturen. Jeg hører så mye om den driftige gjengen rundt Innovangsjon, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg håper at jeg får besøk av venner og får noen nye. Jeg har i hvert fall funnet meg et hus, sier Julie Forchammer.