– Vi er ingen pådriver

Norsk Tindesenter er ingen pådriver for gondol, men må sikre egne interesser dersom kommunen vedtar reguleringsplan som berører Romsdalseggen.

Sist oppdatert: 29. juli 2019 kl 06.37
FORVALTER: Norsk Tindesenter AS understreker at de vil følge de videre planarbeidet for gondolen nøye. Foto: Nils Øverås
FORVALTER: Norsk Tindesenter AS understreker at de vil følge de videre planarbeidet for gondolen nøye. Foto: Nils Øverås
Lesetid: 2 minutter

Styret og ledelsen i Tindesenteret ønsker å understreke sin holdning til gondolprosjektet. 

I Åndalsnes er det planer om å bygge gondolbane fra sentrum og opp til toppen av det 715 meter høye Nesaksla. 

LES OGSÅ: Fjellførere ønsker ikke gondol på Nesaksla 

– Norsk Tindesenter AS blir direkte berørt i to av sine kjerneområder i forbindelse med gondolplanene på Åndalsnes. Dette er selve den fysiske gondolstasjonen som kan bli nærmeste nabo ved kaiområdet i Åndalsnes sentrum, og Romsdalseggen hvor Norsk  Tindesenter er forvalter i henhold til besøksstrategien laget i forbindelse med søknad om å bli Nasjonal turiststi, skriver Ivar Brennhovd, daglig leder ved Tindesenteret i en pressemelding. 

Styret i Norsk Tindesenter AS har med bakgrunn i sitt ansvar for Romsdalseggen og virksomheten i selve senteret, besluttet å inngå en samarbeidsavtale med Romsdalsgondolen AS. Avtalen ble inngått for å kunne sikre Tindesenterets og Romsdalseggen sine interesser dersom Rauma kommune vedtar å gi sin tilslutning til realisering av gondolplanene. Styret har ved inngåelsen av samarbeidsavtalen vektlagt sitt ansvar for den forretningsmessige siden av Norsk Tindesenter AS dersom gondolplanene blir realisert, og avtalen innebærer ingen konklusjon eller vedtak om å være for eller imot gondolprosjektet. Norsk Tindesenter AS arbeider heller ikke for Romsdalsgondolen AS.

LES OGSÅVia ferrata-ruter i Norge

Norsk Tindesenter AS vil følge det videre planarbeidet for gondolen nøye. Tindesenteret kommer til å skrive høringssvar til kommunens forslag til reguleringsplan, med fokus på at dersom gondolprosjektet realiseres så skal Tindesenterets grunnleggende interesser ivaretas på kort og lang sikt.

– Det gjennomføres parallelt med dette en sårbarhetsanalyse på Romsdalseggen i tråd med veileder fra Miljødirektoratet. Denne vil legges til grunn ved søknad om autorisasjon som Nasjonal turiststi. Norsk Tindesenter AS ønsker å ha en rolle som nasjonalt senter for fjellmiljøet i Norge, en rolle vi tar på største alvor og skal gjøre alt for å forsterke og forvalte ytterligere i tiden fremover, understreker Brennhovd. 

 

Som abonnent på ett av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 29. juli 2019 kl 06.37
Sist oppdatert 29. juli 2019 kl 06.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen