LANDSLAGET I RANDONEE

• Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Romsdal Randoneeklubb 

• Malene Blikken Haukøy, IL Høyang

• Håkon Klerud Johannessen, NTNUI

• Olav Bakketun Tronvoll, IL Fjellmann

• Nils Nielsen, Gran IL 

• Lars Erik Skjervheim, Voss IL  

Randoneelandslaget har denne uken gjennomført sesongens første samling på Gaustablikk. I løpet av samlingen har utøverne lagt ned mange timer på beina, sykkel og rulleski. Det har vært hovedfokus på mengdetrening, men det har også blitt gjennomført flere knallharde økter. Blant annet testløp til Gaustatoppen.

Annonse

På testløpet ble Lars Erik Skjervheim fra Voss IL raskest med den imponerende tiden 40:40,26. Raskeste dame ble Malene B. Haukøy, IL Høyang, på tiden 49:25,98.

– Det var friskt, men det var deilig. Litt snø har det kommet, vinteren nærmer, sier Skjervheim etter målgangen.

Vossingen blir spennende å følge i vinter. I Hornindal Rundt knuste han Ola Hovdenaks rekord – en rekord ingen trodde det var mulig å slå – med en time og 17 minutter.

Les også: Ski og seil med Christian Radich i Lyngen

Med VM i Verbier i Sveits, i februar, går det nyetablerte landslaget en spennende sesong i møte. Sesongen starter i midten av desember.  

– I området rundt Gaustatoppen er det variert, og godt egnet terreng for vår trening. Vi får mange høydemeter og varierte økter innen utholdenhet, styrke og basistrening. Dette er individuelle utøvere som er vant til å trene mye alene. Det er derfor verdifullt for oss å møtes for å trene sammen og pushe hverandre, sier Martin Bartnes, sportslig ansvarlig i NSF Randonee. 

Les også: Alt om verdens sprekeste mann, Kilian Jornet