Sommerens beste festivaler

På festivaler får du både i pose og sekk. Her er noen av begivenhetene som du og vennene dine kan fylle kalenderen med.

Sist oppdatert: 4. februar 2020 kl 10.10
SOMMERTUR: Drømmer du om Romsdalsfjell i sommer, kanskje det kan passe samtidig med Norsk Fjellfestival? Foto: Elin Herjehagen
SOMMERTUR: Drømmer du om Romsdalsfjell i sommer, kanskje det kan passe samtidig med Norsk Fjellfestival? Foto: Elin Herjehagen
Lesetid: 2 minutter

Utflukt, Trysil, 18.-21. juni

Utflukt handler om sykkelopplevelser på noen av Norges flotteste stier, og passer for alle – uansett nivå, kjønn, alder og utstyr. Utflukt startet som et idealistisk treffpunkt med et tyvetalls deltakere i 2002.

Ekstremsportveko, Voss, 21.–28. juni

Veko er også en ekstremleikegrind for store og små, der de kan boltre seg i superkule aktiviteter som klatrepark, vindtunnel, kajakkpadling og paragliding.

Strynefestivalen, Stryn, 11.–14. juni

Strynefestivalen arrangeres av Fri Flyt, og samler ski- og brettkjøreren, syklisten, klatreren, padleren, turfolket og ikke minst publikum til langhelg spekket med opplevelser og utfordringer i et av Norges vakreste naturområder.

Trænafestivalen, Træna, 9.–11. juli

Træna er en av landets minste kommuner med rundt 500 innbyggere. Dagens festival ble første gang arrangert 2003. I tillegg til musikalske trekkplastre, står klatreturer, padleturer og andre aktiviteter på programmet i fantastiske omgivelser.  

Norsk Fjellfestival, Åndalsnes i Rauma, 5.-12. juli

Norsk fjellfestival i Romsdalen har siden starten i 1998 etablert seg som en sentral festival for fjellentusiaster. Festivalkontoret finner du på Norsk Tindesenter, og på programmet står organiserte turer til klassikere som Romsdalshorn, Venjetindtraversen og Store Trolltind.

Våt moro, Florø, 9.-12. juli

Festivalen ble første gang arrangert sommeren 2012. Her får du en stor menge aktiviteter under festivalen, både over og under vatn, og målet er at flest mulig skal få prøve seg på ulike aktiviteter for å senke terskelen for å være ute.

Vinjerock, Eidsbugarden i Jotunheimen, 16.-19. juli

Her får du ikke bare pop og rock-opplevelser. Festivalen byr jo selvsagt på fjelladrenalin også: Med Jotunheimen som tumleplass er Vinjerock et ypperlig utgangspunkt for gøyale friluftsaktiviteter – toppturer, klatrekurs, padlekurs, fotokurs, fisketurer og kitekurs.

Klatrefestivalen, Nissedal, 21.-23. august

Nissedal og spesielt Hægefjell en av Skandinavias mest populære klatredestinasjoner. Bare Hægefjell har mer enn 60 ruter, hvorav 54 er selvstendige. Du trenger med andre ord ikke klatre i kø, selv om parkeringen er full. Festivalen vil tilby kurs og guidede turer, både for ferske klatrere og for mer erfarne som ønsker lengre turer i fjellet.

Fjellfilmfestivalen, Gjendesheim, 4.–6. september

Siden oppstarten i 2003 har festivalen hatt eventyrlig suksess med utsolgte festivaler og sprekt program. Selvsagt er det ikke bare film og foredrag. Med Gjendesheim som base har du muligheter til å være med på fellesturer eller gå selv, terrengsykling og mange spennende aktiviteter hele helgen.

Publisert 4. februar 2020 kl 10.10
Sist oppdatert 4. februar 2020 kl 10.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen