– Et ubegripelig vakkert vær, lykkelige deltakere og et program som jeg med hånda på hjertet mener er det beste vi har hatt noen gang, sier Bareksten (bildet), festivalsjef for Fjellfilmfestivalen som ble arrangert på Gjendesheim sist helg.

Skjermbilde 2014-09-22 kl. 13.24.18
Skjermbilde 2014-09-22 kl. 13.24.18
Annonse

Festivalen ble utsolgt, og rundt 1200 festivalgjengere hadde tatt turen til Jotunheimen for å se naturfilmer, dokumentarer og spillefilmer til kortfilmer, ekstremsportfilmer og TV-serier, sammen med inspirerende foredrag fra ekspedisjonsfarere og friluftsfolk fra hele verden. I tillegg til et rikholdig turprogram kunne deltakerne prøve seg på juving, klatring, elvepadling, SUP, rafting og stisykling.  

– Programmessig har Fjellfilmfestivalen aldri hatt mer å by på, sier Bareksten.  

At værgudene for en gangs skyld virkelig slo på stortromma, var ekstra takknemlig. For første gang siden Fjellfilmfestivalen ble flyttet til Gjendesheim for tre år siden kunne utendørsscena tas i bruk og vise filmer på et digert lerret med Gjende-vannet og omliggende fjell i bakgrunnen.

– Med et blikkstille Gjende, Besseggen som badet i måneskinnet og et nordlys som flerret over en stjerneklar himmel ble det akkurat så magisk som vi hadde drømt om. Både med Aleksander Gamme fredags kveld og førpremieren på «Mot Naturen» lørdag. Cecilie Skog fikk æren av å avslutte programmet med stående applaus i eit sirkustelt fylt til randen, før Vinjerockgutta i Aasmunds Diskobar tok stemningen til himmels på den legendariske dunjakkediscoen.

Les også: Tabutanker i naturen

Har du lyst til å gjenoppleve fjellfilmmagien? Et svært begrenset antall festivalpass er lagt ut og selges til årets pris. Billettene er tilgjengelig til neste fredag eller til det er tomt. Hos Gjendesheim kan du booke overnatting, også dette kun i et begrenset antall. OBS! Tilbudet gjelder kun for deg som deltok under årets festival. Festivalpass finner du her