Møt våre nye turkamerater!

Vi har fått to nye turkamerater! Når vi de neste ukene skal ferdes i nordnorske vinterfjell, vil Alaska-huskyene Frida og Sossi være med på laget. Sammen skal den lille flokken vår jakte på nye, storlåtte opplevelser!

Sist oppdatert: 5. januar 2015 kl 04.30

ET LIV UTE

Skjermbilde 2014-10-23 kl. 18.11.21

Ekteparet Elise Theoline (26) og Andreas Skagøy (26) fra Møre/Tromsø solgte leilighet og innbo for å realisere en felles drøm: Å vie et helt år til villmarksliv. Startskuddet gikk i august 2014, og de oppholder seg i utvalgte områder i Nord-Skandinavia, der de lever friluftslivet over lengre perioder. Elise Theoline er tidligere kjent fra NRK-programmet Min ungdoms vår, som vant Gullruten og har blitt vist flere land. Andreas studerer fiskehelse, og drømmer om å beherske god gammel kunnskap om livet i villmarka.

Elise Theoline og jeg har begge vokst opp med hunder, og har en stor forkjærlighet til disse firbente dyrene. Det er et og et halvt år siden vi selv fant Tuva, vår nydelige fuglehund, i ei valpeseng i Tromsø. Vi falt raskt for den brunflekkede, rynkete hundekroppen, og det lekne lynnet. Et vakkert eksemplar av en Pointer, rett og slett!

Spesielt som jegere, er det mange goder ved en Pointer. En stående fuglehund har muligheten i seg, til å løfte jaktopplevelsen til et nytt nivå, gjennom godt  samarbeid og vennskap.

Hårene reiser seg hver gang vi kommer over en bakkekam, og ser Tuva i stand ved neste kratt.

På lange turer vinterstid, er derimot ikke alltid en stående fuglehund det beste valget. Under kalde vinterdager, hvor man ønsker hjelp til å komme seg langt til fjells, gjerne vil at hunden både skal trekke stor bør over heiene, og i tillegg ligge utenfor teltet i vinterkulda. Da er det polarhundene virkelig kommer til sin rett, om det er med slede, pulk eller snørekjøring.

Gode tips om hvordan du ferdes på vintertur med tynnpelsede hunder, finner du her!

Januar 2015 bringer med seg starten på et lengre vintereventyr i Indre Troms. Vi skal ferdes rundt i fjellet, over mange uker.
Tuva har gode "besteforeldre" i Ålesund, som sørger for et aktivt (men varmere) "Pointer-liv" sørpå, mens vi gyver løs på de kaldeste månedene i Nord-Norge. 

Skjermbilde 2015-01-04 kl. 04.32.03
Skjermbilde 2015-01-04 kl. 04.32.03

Med oss på denne ferden gjennom hvitkledd landskap, får vi i stedet følge av to flotte Alaska-huskyer.

«Med oss på denne ferden gjennom hvitkledd landskap, får vi i stedet følge av to flotte Alaska-huskyer.»

Vi har lett lenge og vel etter et passende turfølge, og har fått overveldende respons på sosiale medier. I løpet av letinga har vi blitt tilbudt å låne 15-20 ulike polarhunder, som har vist seg å være mer eller mindre egnet til vår tur.
Det er et privilegium å få velge mellom så mange fine bikkjer, men til slutt måtte valget falle på to. De fant vi hos Martin Bergh Høier i Tromsø. Martin er tidligere kollega av Elise Theoline, og har flere huskyer som han bruker i sitt aktive friluftsliv.

Vi skal låne en hanhund og ei tispe, som begge er godt vant med vinterlivet i det fri. En av de mange fordelene ved disse to, er at de er godt vant med hverandre, og trives godt i lag.

Så, da gjenstår det vel bare å introdusere Frida & Sossi!

Skjermbilde 2015-01-04 kl. 04.30.44
Skjermbilde 2015-01-04 kl. 04.30.44

Frida, ei nydelig jente. Arbeidsvillig og glad i å trekke! (Foto:M.B.Høier)

Skjermbilde 2015-01-04 kl. 04.30.58
Skjermbilde 2015-01-04 kl. 04.30.58

Sossi, en staut herremann med god pels og forkjærlighet for kalde vinternetter! (Foto:M.B.Høier)

Sammen skal vi innta nytt landskap sammen, og erobre nye opplevelser på lag med hverandre.
Vi gleder oss! 

Publisert 5. januar 2015 kl 08.15
Sist oppdatert 5. januar 2015 kl 04.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen